Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ
«Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες αγωνιστές»

Ανακοίνωση και κάλεσμα δράσης της ΕΕΔΔΑ για την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών που συνελήφθησαν χωρίς ένταλμα, κατά τις κινητοποιήσεις στο Εκουαδόρ

«Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει την άγρια καταστολή από την πλευρά των σωμάτων ασφαλείας του Εκουαδόρ, σε βάρος των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των μέσων μαζικής μεταφοράς, του πετρελαίου θέρμανσης, της βενζίνης, κλπ., καθώς και για την αντικατάσταση του εθνικού νομίσματος, του σούκρε, από το αμερικανικό δολάριο.

Οι διαδηλωτές αντιμετωπίστηκαν με πρωτοφανή βιαιότητα και συνελήφθη ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς, ανάμεσά τους και ο Λουίς Βιγιασίς Μαλντονάδο, εθνικός πρόεδρος του "Λαϊκού Μετώπου" -που απαρτίζεται από μία σειρά συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις, προοδευτικά κόμματα- και εκπρόσωπος του "Πατριωτικού Μετώπου", καθώς και ο Αντόνιο Βάργας, πρόεδρος της "Συνομοσπονδίας Ιθαγενών Εθνοτήτων του Εκουαδόρ" (CONAIE). Και οι δύο συνελήφθησαν χωρίς ένταλμα.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσουν αμέσως οι αυθαίρετες συλλήψεις στελεχών του κοινωνικού και μαζικού κινήματος και να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες.
  • Να βρεθούν όλοι οι ένοχοι των βιαιοτήτων σε βάρος των διαδηλωτών και να τιμωρηθούν ανάλογα.
  • Να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του λαού του Εκουαδόρ στη διαμαρτυρία.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις της χώρας μας να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στον αγωνιζόμενο λαό του Εκουαδόρ, στέλνοντας διαμαρτυρίες στον πρόεδρο Γουστάβο Νομπόα (φαξ 00-5932-580735), στον υπουργό Αμυνας, Ναύαρχο Ούγο Ούντα (φαξ 00-5932-580431) και στον υπουργό Προεδρίας και Αστυνομίας, Χουάν Μανρίκε Μαρτίνες (φαξ 00-5932-580067) ή στην επιτροπή μας (φαξ 01-3831603 και email: eedda@otenet.gr), ώστε να τις στείλουμε εμείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ