Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ενταση στο βόρειο Ιράκ

ΑΓΚΥΡΑ.--

Πολεμικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ και καταδίωξη Κούρδων μαχητών, πραγματοποιεί ο τουρκικός στρατός, από χθες, χρησιμοποιώντας χερσαίες δυνάμεις και εναέρια μέσα. Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στο βόρειο Ιράκ, με αφορμή το θάνατο τουλάχιστον 24 Τούρκων στρατιωτών στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, από Κούρδους «αντάρτες», οι οποίοι επιτέθηκαν σε στρατιωτικά φυλάκια και αστυνομικά τμήματα στις περιοχές της Κουκούρσα και της Γιουκσέκοβα, στην επαρχία Χάκαρι. Την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον του τουρκικού στρατού το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, ανέλαβε το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε εμμέσως τα πυρά του κατά του Ισραήλ, σημειώνοντας ότι είναι ξεκάθαρο πως το ΡΚΚ «είναι πιόνι στα χέρια συγκεκριμένων δυνάμεων», τις οποίες ωστόσο δεν κατονόμασε.

Τις επιθέσεις κατά του τουρκικού στρατού καταδίκασαν, με ανακοίνωσή τους, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δηλώνοντας τη στήριξή τους στην τουρκική κυβέρνηση εναντίον του ΡΚΚ. Ο Μασούντ Μπαρζανί, πρόεδρος του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν, εξέφρασε τη λύπη του για τα γεγονότα στον Ρ. Ερντογάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ