Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Απειλούν οι ΝΑΤΟικοί

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Οι Σέρβοι του βορείου Κοσσυφοπεδίου αρνήθηκαν και χτες να ενδώσουν άνευ όρων στο ΝΑΤΟικό τελεσίγραφο για άρση των οδοφραγμάτων που έχουν στήσει εδώ και τρεις μήνες σε φυλάκια κοντά στα διοικητικά όρια με τη Σερβία.

Η διοίκηση των περίπου 5.500 ΝΑΤΟικών στρατιωτών της ΚFOR έχει ανακοινώσει ότι θα αναλάβει «αποφασιστική δράση» κατά των Σέρβων διαδηλωτών, τάχα για να αποκαταστήσουν την «ελευθερία κίνησης στην περιοχή» και να ξανανοίξουν τις γραμμές ανεφοδιασμού για τα στρατεύματα κατοχής, εξασφαλίζοντας απ' την άλλη την «κυριαρχία» της αρχής των Κοσσοβάρων Αλβανών σε όλη την επικράτεια του προτεκτοράτου.

Σε νέα συνάντηση που είχαν χτες με ΝΑΤΟικούς εκπροσώπους Σέρβοι της περιοχής σημείωσαν ότι δε θα επιτρέψουν την ελεύθερη διέλευση από τα οδοφράγματα παρά ελεγχόμενη άρση των μπλόκων κυρίως για το πέρασμα προμηθειών για «ανθρωπιστικούς» λόγους. Διεμήνυσαν έτσι στους ΝΑΤΟικούς ότι τα μπλόκα δεν πρόκειται να αρθούν παρά μόνον εάν σταματήσει να ισχύει ο βασικός λόγος της διαμαρτυρίας τους: να φύγουν, δηλαδή, οι Κοσσοβάροι Αλβανοί τελωνειακοί και αστυνομικοί από τα διοικητικά σημεία ελέγχου στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή με τη δύναμη των ΝΑΤΟικών όπλων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ