Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συνεχίζονται οι απεργίες σε ΕΡΤ, ΑΠΕ

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς, το «Κανάλι της Βουλής» και τις Γενικές Γραμματείες Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ετσι, από χτες μέχρι και αύριο στις 6 το πρωί, πραγματοποιείται 48ωρη απεργία με απόφαση της ΠΟΕΣΥ, ενώ η ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετείχε χτες με στάση εργασίας και σήμερα με 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που καταργεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς επίσης και να σταματήσει κάθε απόπειρα κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και τα σχέδια της κυβέρνησης για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, χτες, με απόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ, από την απεργία εξαιρέθηκαν από τις 21.30 εργαζόμενοι προκειμένου να καλυφθεί από τη ΝΕΤ (και την ΕΡΤ HD) η μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα «Ολυμπιακός Πειραιώς - Ντόρτμουντ» καθώς και όλη η υπόλοιπη αθλητική κίνηση μέχρι το τέλος του προγράμματος. Σε σχετική ανακοίνωση για την εξαίρεση η ΠΟΣΠΕΡΤ επικαλείται από τη μία «λόγους ισότητας και ανταγωνιστικότητας» και από την άλλη την «επιθυμία των φιλάθλων να δουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ