Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περικύκλωσαν τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης

MotionTeam

Πολύωρη περικύκλωση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησε χτες ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, ταξιτζήδες, φοιτητές και μαθητές, διαδήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα για την παρεμπόδιση των βάρβαρων μέτρων, για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας που διαλύουν τη ζωή τους, τσακίζουν δικαιώματα και κατακτήσεις, ετοιμάζουν για τα παιδιά τους ένα μέλλον κόλαση.

Οι ταξικές δυνάμεις από το πρωί έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, και οργάνωσαν τη μαζική κινητοποίηση του λαού στις γειτονιές.

Περιφερειακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους, στο Δημαρχείο Πολίχνης, στις Συκιές, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας και στην Μπότσαρη με Παπαναστασίου. Από εκεί ξεκίνησαν πορείες προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μαθητές από σχολεία της περιοχής (Σταυρούπολη, Νεάπολη, Αμπελόκηπους, κ.λπ.), παρατούσαν τα μαθήματα και έμπαιναν στο μεγάλο σχολείο του αγώνα, πλάι στους γονείς τους, μαζί με το ΣΑΣΘ και το ΠΑΜΕ.

Οι συγκεντρώσεις από την Ανατολική Θεσσαλονίκη κατευθύνθηκαν προς το Αγαλμα Βενιζέλου όπου χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς. Εκεί, συγκροτημένα, με πορεία ήρθαν και οι μαθητές του 12ου και 9ου ΕΠΑΛ (Κόκκινο) και του 16ου ΓΕΛ από το κέντρο της πόλης. Από το βήμα της συγκέντρωσης στο Αγαλμα διάβασαν το ψήφισμά τους: «Ως εδώ. Τους ξεκαθαρίζουμε. Η ζωή που μας διαμορφώνουν δεν μας χωράει. Το μέλλον κόλαση που μας ετοιμάζουν δεν θα τους περάσει. Δίνουμε συντονισμένη απάντηση στη συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο πλευρό των εργαζομένων, στο πλευρό των φοιτητών, στο πλευρό του εργαζόμενου λαού».

Από εκεί συγκροτημένα, με πορεία κατευθύνθηκαν προς τη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης. Αντάμωσαν με τους χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους που κίνησαν από τις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, χιλιάδες λαού κατέκλυσαν τους δρόμους μπροστά και γύρω από το κυβερνητικό κτίριο. Με τα πανό, τα λάβαρα του ΠΑΜΕ και των άλλων ταξικών συσπειρώσεων, φωνάζοντας συνθήματα, διαδήλωναν και δήλωναν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα.

Από το βήμα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης, ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κάλεσε σε οργάνωση κλιμάκωσης της πάλης, από την επόμενη ώρα, στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις γειτονιές, παντού. Για σύγχρονα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, για να περάσει στα χέρια της εργατικής τάξη και του λαού ο πλούτος που παράγουν, με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Η μεγάλη κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία από τη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης προς το ιστορικό κέντρο της πόλης που κατέληξε στην οδό Αριστοτέλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ