Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Μεγάλες και δυναμικές κινητοποιήσεις

Από την κατάληψη του διοικητηρίου στη Χαλκίδα
Από την κατάληψη του διοικητηρίου στη Χαλκίδα
Με αμείωτη ένταση και αφετηρία για νέους δυναμικότερους, μαζικότερους και μαχητικούς αγώνες, μετά τις προχτεσινές μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, που πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ και οι ταξικές δυνάμεις την πρώτη μέρα της απεργίας, στη Στερεά - Εύβοια, έγιναν και χτες, δεύτερη μέρα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με καταλήψεις, περιφρουρήσεις και παρεμβάσεις με επιτυχία.

Ετσι, στη Χαλκίδα, από τις 7.20 το πρωί, χτες, περιφρουρήθηκε η απεργία της δεύτερης μέρας, στην έδρα του διοικητηρίου (πρώην Νομαρχία Εύβοιας) και ξεδιπλώθηκε ένα τεράστιο πανό του ΠΑΜΕ με σύνθημα: «Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Οργάνωση - αντίσταση - αντεπίθεση».

Παρόμοιες ενέργειες έγιναν από τις ταξικές δυνάμεις στο Αλιβέρι, όπου εργαζόμενοι και συνδικαλιστές πραγματοποίησαν κατάληψη στο ταμείο του Κέντρου Υγείας (για το χαράτσι των 5 ευρώ) και στην Ιστιαία με την περιφρούρηση στη ΔΟΥ.

Το απόγευμα στη Χαλκίδα έγινε μεγάλη δυναμική και μαχητική συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και ο Σύλλογος Γυναικών Χαλκίδας στο κέντρο της πόλης. Από τους διαδηλωτές τόσο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, όσο και στην πορεία, καταγγέλθηκε και καταδικάστηκε η δολοφονική και προσχεδιασμένη επίθεση ενάντια στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Με τα συνθήματα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη» να κυριαρχούν οι διαδηλωτές διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της Χαλκίδας και κατέληξαν στην παλιά γέφυρα.

Στη Θήβα έγινε περιφρούρηση στο πολυκατάστημα «SPRIDER», ενώ στις 11 το πρωί έγινε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και μαχητική πορεία. Στην ίδια κατεύθυνση έγινε αποκλεισμός στην πρώην νομαρχία, στη Λιβαδειά, όπου πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση στις 9 το πρωί.

Στην Αμφισσα το Διοικητήριο (πρώην Νομαρχία) περιφρουρήθηκε με επιτυχία. Στη Λαμία οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν το κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ συγκέντρωση έγινε στην παραπλήσια πλατεία Ελευθερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ