Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Μπαράζ αποκλεισμών και καταλήψεων

Στον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό ΠΙΝΔΟΣ οι εργαζόμενοι νέκρωσαν την παραγωγή

Αποκλεισμοί και καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και δρόμων, περιφρουρήσεις σε χώρους δουλειάς ήταν το στίγμα των χτεσινών απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ στην Βορειοδυτική Ελλάδα.

Στα Γιάννενα δόθηκε ακόμη μια σκληρή μάχη στην ΠΙΝΔΟΣ, φέουδο του ΠΑΣΟΚ, μια επιχείρηση όπου εκατοντάδες εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, βιώνουν χρόνια τώρα την εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία, την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό. Οι εργαζόμενοι, σαν μια γροθιά, με τη στήριξη του ΠΑΜΕ και της απεργιακής φρουράς που μπήκε μέσα στο εργοστάσιο σταμάτησαν την παραγωγή. Παραμέρισαν το εργοδοτικό σωματείο, τον υπονομευτικό και απεργοσπαστικό του ρόλο. Παίρνοντας κουράγιο και θάρρος οι εργαζόμενοι, ένας ένας άφησαν τα πόστα τους ανταλλάσσοντας χειροκροτήματα και προχώρησαν σε απεργιακή συνέλευση. Κατέβηκαν με πούλμαν και ΙΧ στον τόπο συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπου έγινε αποκλεισμός. Εκεί, κάτω από το γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ, κατέληξαν και οδηγοί ταξί και φορτηγών με τα οχήματά τους που είχαν προηγούμενα κινητοποίηση στους δρόμους της πόλης. Αντάμωσαν με εργαζόμενους της τοπικής διοίκησης - που είχαν παρατάξει νωρίτερα τα απορριμματοφόρα -, με εργαζόμενους από το «Βοήθεια στο σπίτι», άλλους εργατοϋπάλληλους, μαθητές και φοιτητές.

Στην Αρτα έγινε περιφρούρηση στην ΒΙΚΥ και μπλόκο στο δρόμο πάνω από το γεφύρι της πόλης.

Κατάληψη έγινε στο Διοικητήριο της Λευκάδας, στο Δημαρχείο Πρέβεζας και Κέρκυρας και στην Περιφέρεια στην Ηγουμενίτσα.

Στο Αγρίνιο δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης στο εργοστάσιο της ΚΝΑΟΥΦ, έγινε συγκέντρωση και ακολούθησε κατάληψη στη ΔΕΗ, κοινός αποκλεισμός στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ από το Μεσολόγγι. Στη Ναύπακτο έγινε αποκλεισμός της ΔΕΗ ζητώντας την άμεση επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένειες Τσιγγάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ