Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Κομμένο σε σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία

Από φέτος η «εξίσωση» αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών

Motion Team

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης αποφάσισε να αφήσει από φέτος το χειμώνα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία, ιδρύματα κ.ά. Η παραπέρα απογείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, η εξίσωσή τους με το πετρέλαιο κίνησης, προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, που εξισώνει τους Οργανισμούς αυτούς με τα νομικά πρόσωπα.

Μετά και την καρατόμηση όλων των δαπανών, μετά και την επιλεκτική στάση των πληρωμών που έχουν να κάνουν με την κάθε λαϊκή ανάγκη, βάζουν τώρα τα λαϊκά νοικοκυριά να τους πληρώνουν υπέρογκους φόρους, ακόμη και για τις στοιχειώδεις ανάγκες θέρμανσης. Η απογείωση των ειδικών φόρων από τα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο πέρυσι στα 412 ευρώ από φέτος, μαζί με την «προσαύξηση» του ΦΠΑ, έρχεται να ανεβάσει τη ληστεία περίπου στο 1,5 ευρώ το λίτρο!

Στην ίδια ρύθμιση υπάγονται οι δημόσιες, δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο τους, από τον επόμενο χειμώνα η εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης θα εφαρμοστεί και στο πετρέλαιο θέρμανσης των λαϊκών νοικοκυριών. Από φέτος ισχύουν οι ανατιμήσεις από τα 21 στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο, με την τιμή αγοράς να διαμορφώνεται περίπου στο 1 ευρώ το λίτρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ