Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πράξη πρώτη στο ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός και ΠΑΟ διασταυρώνουν σήμερα τα αγωνιστικά τους ξίφη

Οφορίκουε και Βόκολος θα βρεθούν αντιμέτωποι σήμερα στο ΟΑΚΑ

Sportidea

Οφορίκουε και Βόκολος θα βρεθούν αντιμέτωποι σήμερα στο ΟΑΚΑ
Τα λόγια τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ειπωθεί από τα στρατόπεδα των «αιωνίων», Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, για τις καθορισμένες μεταξύ τους κόντρες στο Κύπελλο, ήρθε η ώρα να δώσουν τη θέση τους στα έργα. Σήμερα στο ΟΑΚΑ (20.00, ΝΟΒΑ), θα παιχτεί η πρώτη πράξη του πρόωρου τελικού, με τον γηπεδούχο Ολυμπιακό να έχει, όπως όλα δείχνουν, πληθώρα φίλων του στο πλευρό του. Μοιραία ένας από τους δύο αντιπάλους θα αποχαιρετίσει το θεσμό και γι' αυτό το λόγο από τη σημερινή κόντρα θα φανεί ποιος θα πάρει το πάνω χέρι ενόψει του επαναληπτικού στη Λεωφόρο.

Στον Ολυμπιακό επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» προβλέπουν ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει πολύ δυνατά και θα τα δώσει όλα προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την ήττα-βόμβα στην έδρα του από τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Τάκης Λεμονής, κρατάει τα χαρτιά του κρυφά όσον αφορά στο σχήμα που προτίθεται να παρατάξει. Φανερή, αντίθετα, έκανε την επιθυμία του, οι «ερυθρόλευκοι» παίχτες να δουν με σοβαρότητα τη σπουδαία αυτή αναμέτρηση: «Πρέπει να κερδίσουμε το ματς. Ολοι ξέρουμε τη σημασία που έχουν τα ματς με τον Παναθηναϊκό», ήταν κάποια από τα λόγια του Ελληνα προπονητή, ο οποίος σε καμία από τις τρεις αναμετρήσεις με τον «αιώνιο» (φέτος και πέρσι) δε χάρηκε νίκη της ομάδας του. Στην «κόκκινη» αποστολή θα είναι όλοι οι παίχτες εκτός από τον Αμανατίδη (σ.σ. χτες βγήκε από το νοσοκομείο), τον Χούτο, τον Ζε Ελίας και τους δύο νεαρούς Σηφάκη και Τσενάμο.

«Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται τόσο στον τρόπο όσο και στο χρόνο που ξεπερνούν άσχημες καταστάσεις». Αυτό είναι το μήνυμα που προσπάθησε ο Αγγελος Αναστασιάδης να περάσει στους παίχτες του, ζητώντας παράλληλα συγνώμη για την ήττα που η ομάδα υπέστη από τον Πανιώνιο. Ο ίδιος, που ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για το στραβοπάτημα του «τριφυλλιού» στο πρωτάθλημα, τώρα επιδιώκει να επαναφέρει την ηρεμία στο στρατόπεδο της ομάδας προκειμένου αυτή να τα δώσει όλα ώστε να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. «Το ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό δεν επιτρέπει συμπτώματα εσωστρέφειας. Ο,τι έγινε, έγινε. Θέλω να έχετε ψηλά τα κεφάλια. Πρέπει να συνεχίσετε την προσπάθειά σας. Τίποτα δεν τελείωσε, τίποτα δεν κρίθηκε. Θέλω να συνεχίσετε να δουλεύετε στους ίδιους ρυθμούς. Μας περιμένει δύσκολο πρόγραμμα και πολλή δουλιά». Με αυτά τα λόγια ο Ελληνας τεχνικός προσπάθησε να αναπτερώσει το ηθικό των παιχτών του, οι οποίοι δείχνουν έτοιμοι να ριχτούν στη μεγάλη μάχη. Βέβαια, στη σημερινή πολύ κρίσιμη αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός θα έχει και απώλειες, καθώς δε θα αγωνιστούν οι τιμωρημένοι Μπασινάς και Σεϊταρίδης, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του τραυματία Γκούμα. Παράλληλα, ο Σόουζα πήρε μέρος στο δίτερμα και έθεσε εαυτόν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Σήμερα, όμως, έχουμε ακόμα μία μάχη για τα προημιτελικά. Ο Πανηλειακός υποδέχεται τον Απόλλωνα (17.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) σε μία πολύ καθοριστική κόντρα. Οι γηπεδούχοι θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις λόγω της ήττας από τον Αρη στο πρωτάθλημα και να «καθαρίσουν» την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου από τον πρώτο αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ