Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Μάχες σε 4 μέτωπα

Με στόχο να σφραγίσει την πρόκριση στους προημιτελικούς της ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ο Ολυμπιακός αγωνίζεται σήμερα στην Ιταλία (21.30) κόντρα στη Βερόνα και αναζητάει τη δεύτερη νίκη που θα του δώσει το δικαίωμα να σκέφτεται από σήμερα το βράδυ τον επόμενο αντίπαλο στη φάση των οκτώ. Στα πλεονεκτήματα των Πειραιωτών ενόψει του σημερινού παιχνιδιού συγκαταλέγεται η πολύ καλή ψυχολογία και αυτό θέλουν να εκμεταλλευτούν, προκειμένου να απεμπλακούν από το εύλογο άγχος μια τρίτης μάχης στο ΣΕΦ. Αλλωστε, αυτό επισήμανε και ο τεχνικός της ομάδας Ηλίας Ζούρος: «Θέλουμε να τελειώσουμε την υπόθεση πρόκριση στη Βερόνα. Οι Ιταλοί διαθέτουν πολύ καλή επιθετική ομάδα. Οι δύο ξένοι είναι σούπερ στην περιφέρεια. Ομως και οι υπόλοιποι παίκτες μπορούν να σουτάρουν με επιτυχία, ενώ και οι ψηλοί τους αποδείχτηκαν επικίνδυνοι. Είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά η νίκη είναι και θέμα ρυθμού».

Να μείνει... ζωντανό

Ζωντανό στην υπόθεση πρόκριση θέλει να μείνει σήμερα στην Ισπανία το Περιστέρι όπου η αποστολή του κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Σκοπός της ελληνικής ομάδας είναι η νίκη που θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες για πρόκριση και θα ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας, αφού ως γνωστό εάν χρειαστεί τρίτο παιχνίδι θα γίνει στην Αθήνα. Το έργο της ελληνικής ομάδας δύσκολο, αλλά όπως δηλώνει και ο Αργύρης Πεδουλάκης, δεν έχει χαθεί τίποτα. «Είμαστε ακόμα εδώ! Γνωρίζουμε ότι η Τάου είναι εκπληκτική ομάδα, με βάθος και... πολυεθνικό ρόστερ. Διαθέτει μια πραγματικά "καυτή" έδρα και ένα κοινό που της είναι αφοσιωμένο. Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Αναγνωρίζουμε τη δυσκολία του ματς, αλλά δεν παραιτούμαστε».

Σουπρολίγκα

Μπορεί η Πλάνια Λούλεα να βρίσκεται στην τελευταία θέση του Β` ομίλου της Σουπρολίγκα, αλλά αυτό δε φαίνεται να πολυνοιάζει τον Ηλία Αρμένη. Ο κόουτς του Ηρακλή μίλησε στους παίκτες του πριν τον αγώνα της Σουηδίας (19.00 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV) και ήταν ξεκάθαρος. «Αν υποτιμήσουμε τους Σουηδούς, χαθήκαμε! Δεν είναι ομάδα της πλάκας, και μπορεί να κλάνει ζημιές στην έδρα της», τόνισε, αναφερόμενος στις δύο νίκες της Πλάνια, επί Κρκα και Οστάνδης. Ο Ελληνας τεχνικός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και στηρίζει πολλά στην καλή ψυχολογία των παικτών του.

  • Με στόχο το +12 (ήττα με 85-74 στο πρώτο παιχνίδι) που θα της δώσει και την πρόκριση, η Νήαρ Ηστ αντιμετωπίζει την Τριέστε στον επαναληπτικό αγώνα για τη φάση των «16» του Κόρατς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ