Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ
Καταγγέλλει προβοκατόρικη επίθεση στα γραφεία του

Η έδρα της ΚΕ του ΚΚ Ουρουγουάης στο Μοντεβίδεο έγινε στόχος επίθεσης με βόμβα μολότωφ, στις 24 Οκτώβρη στις 3 η ώρα τα μεσάνυχτα, δεύτερη παρόμοια επίθεση το τελευταίο διάστημα. Η φωτιά που προκλήθηκε στην είσοδο το κτιρίου έγινε αντιληπτή από την περιφρούρηση του κτιρίου που πρόλαβε να την σβήσει πριν προκαλέσει μεγαλύτερες ζημιές.

Πριν από ένα μήνα περίπου στις 15 Σεπτέμβρη στις 11 το βράδυ άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο έριξαν μπουκάλια με μαύρη μπογιά στην πρόσοψη του κτιρίου της Κεντρικής Επιτροπής.

Το ΚΚ Ουρουγουάης κατήγγειλε την τελευταία επίθεση, ενώ υπογραμμίζει: «Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές οι δύο ενέργειες και ιδιαίτερα η τελευταία πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που συνεχίζεται ο αγώνας του λαϊκού κινήματος της χώρας με βάση την απόφαση της συμμαχίας «Ευρύ Μέτωπο» (σ.σ. το «Ευρύ Μέτωπο» είναι η συμμαχία που βρίσκεται στην κυβέρνηση με πρόεδρο τον Χοσέ Μουχίκα και συμμετέχει και το ΚΚ Ουρουγουάης) για να καταργηθεί ο νόμος της ατιμωρησίας σε ό,τι αφορά τα εγκλήματα και τις γενοκτονίες στην περίοδο της χούντας».

Επίσης, σημειώνει: «Ιδιαίτερα η τελευταία απόπειρα έρχεται 3 μέρες μετά την ανακάλυψη ενός πτώματος στο Στρατόπεδο Πεζικού 14, όπου από τις πρώτες ενδείξεις είναι πολύ πιθανό να ανήκει σε κάποιο μέλος του Κόμματος που πρόσφατα είχε εξαφανιστεί».

Το ΚΚ Ουρουγουάης καταγγέλλει τη νέα επίθεση και επιβεβαιώνει τη θέλησή του «να μη σταματήσει τον αγώνα για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη και απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και τους οπαδούς του να απαντήσουν σε αυτή την νέα προβοκάτσια με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, συντονισμένη και πειθαρχημένη δράση ενισχύοντας τις γραμμές της συμμαχίας του "Ευρέος Μετώπου" για την εμβάθυνση της δημοκρατίας και ριζικών αλλαγών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ