Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Η Ελλάδα συμμετέχει στα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Με τη συμφωνία για συνέχιση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ και των άλλων «προθύμων» συμμάχων του στη Λιβύη και μετά την εξόντωση του Καντάφι και την ανατροπή του καθεστώτος του, έληξαν, χτες, στην Ντόχα του Κατάρ οι εργασίες του συνεδρίου της «Επιτροπής Φίλων για την Υποστήριξη της Λιβύης», όπου συμμετείχαν οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Αμυνας των κρατών που έστησαν τη ΝΑΤΟική επιχείρηση εισβολής στη χώρα αυτή με την επωνυμία «Unified Protector» (ενωμένος προστάτης), καθώς και ο πρόεδρος και μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και οι υπουργοί Αμυνας και Εσωτερικών της Λιβύης.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Ελληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Ι. Γιάγκος, ο οποίος μετέφερε τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για συνέχιση της εμπλοκής της Ελλάδας και στα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή.

Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το ελληνικό ΓΕΕΘΑ, όπου σημειώνεται: «Στις εργασίες του συνεδρίου τέθηκαν από πλευράς του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου οι απαιτήσεις υποστήριξης της Λιβύης κατά την επόμενη μέρα, δίνοντας έμφαση στις συνθήκες ασφάλειας (παροχή τεχνικών μέσων για την αναδιοργάνωση του κράτους, συγκέντρωση, έλεγχο και ασφάλεια των όπλων, ομαλή επανένταξη των πολιτών στον κοινωνικό τους ρόλο)».

Μάλιστα, κατά την παρέμβασή του ο Ελληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ «επανέλαβε την πρόθεση της χώρας μας για τη συνέχιση υποστήριξης της Λιβύης σε διμερές ή πολυμερές επίπεδο, τη διάθεση της Κρήτης και των ευκολιών της ως διαμετακομιστικό κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και τη διάθεση του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ)». Κάνοντας έτσι σαφές πως η ελληνική εμπλοκή θα έχει συνέχεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται,


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ