Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προσφορά στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα

Εκθεση εικαστικών για τα 30χρόνια ζωής και δράσης της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης

Μεγάλη έκθεση εικαστικών τεχνών για τα 30χρονα της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), διοργανώνουν το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) και η ΕΕΔΔΑ, από 10 - 27 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο, στάση Μετρό: Κεραμεικός).

Η ανταπόκριση των εικαστικών καλλιτεχνών στο κάλεσμα της ΕΕΔΔΑ, για την 30χρονη προσφορά της στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, ήταν μεγάλη. Θα συμμετέχουν 162 καλλιτέχνες με αντίστοιχα έργα. «Το ΔΣ του ΕΕΤΕ που αγωνίζεται πάντα για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, που αναπτύσσει πολιτιστικές πρωτοβουλίες για τους ίδιους αντιιμπεριαλιστικούς σκοπούς, μέσα και από την ενίσχυση και ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, έκανε ανοιχτή πρόσκληση στα μέλη του ΕΕΤΕ. Κάθε καλλιτέχνης πρότεινε έως 3 έργα και τελικά καθένας συμμετέχει με ένα έργο, μετά από επιλογή της Επιτροπής Κρίσεων του ΕΕΤΕ», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Η έκθεση έχει ελεύθερο θέμα και τα έργα θα διατίθενται για τη στήριξη των σκοπών της ΕΕΔΔΑ.

Το Επιμελητήριο προσθέτει ότι η ΕΕΔΔΑ, «από το 1981 που ιδρύθηκε, είναι κοινωνός των διεθνών προβλημάτων, των οραμάτων και του λαϊκού πολιτισμού, που αναπτύσσουν οι αγωνιζόμενοι λαοί. Στέκεται στο πλευρό των μεταναστών που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον, αποδιωγμένοι από τις πατρίδες τους, κατατρεγμένοι από επεκτατικές πολιτικές και ληστρικούς πολέμους. Υπερασπίζεται τον παλαιστινιακό λαό στον αγώνα του ενάντια στην πανίσχυρη ισραηλινή μηχανή, που, που με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του στερεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, μαζί και το αυτονόητο δικαίωμα να έχει δική του πατρίδα. Εναντιώθηκε στο απάνθρωπο "απαρχάιντ" που είχε μετατρέψει το λαό της Νότιας Αφρικής υπόδουλο μέσα στην ίδια του την πατρίδα. Στηρίζει τους αγώνες των λαών της Λατινικής Αμερικής, όπου οι ΗΠΑ επέβαλαν δικτατορικές κυβερνήσεις και προσπαθούν, με κάθε μέσο, να ανατρέψουν ελεύθερα εκλεγμένες κυβερνήσεις. Στηρίζει τους αγώνες των λαών της Αφρικής ενάντια σε κάθε είδους ιμπεριαλιστική επιβολή. Δε χρηματοδοτείται από το κράτος».

Ωρες λειτουργίας της έκθεσης: 10.00 - 14.00 και 17.00 - 21.00 εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.eete.gr, http://www.eedda.gr/Expo2011.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ