Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΤΕΛ
Τελείωσε πριν ακόμα αρχίσει

Λίγες ώρες αφότου ξεκίνησε σταμάτησε η απεργία των εργαζομένων στα Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ με αποκλειστική ευθύνη της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) στην Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ΟΣΜΕ).

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργία ενάντια στις αντεργατικές αποφάσεις και σχεδιασμούς των ιδιοκτητών των ΚΤΕΛ. Ενάντια στις απολύσεις που γίνονται ανά περιόδους, στην πρόθεση των ιδιοκτητών να επιβάλουν την εκ περιτροπής εργασία, στα πρόστιμα που έχουν ήδη βάλει σε εργαζόμενους, γιατί αρνήθηκαν να εκτελέσουν εργασίες ξένες προς το αντικείμενό τους και άλλα.

Χτες το πρωί, ενώ η απεργία είχε ξεκινήσει, έγινε συνάντηση της ΟΣΜΕ με την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών. Μετά το τέλος της συνάντησης, η συνδικαλιστική πλειοψηφία αποφάσισε να σταματήσει την απεργία χωρίς να έχει λυθεί τίποτα. Χωρίς να έχει πάρει ούτε μια γραπτή δέσμευση από τους εργοδότες. Ο λόγος που επικαλέστηκε, για να σταματήσει την απεργία ήταν ότι οι ιδιοκτήτες δεσμεύθηκαν να συζητήσουν για τα θέματα αυτά την επόμενη βδομάδα!

Οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων, της ΔΑΣ, διαφώνησαν και κατήγγειλαν τη στάση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας που μετέτρεψαν μια απεργία σε μια απλή παρέμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ