Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Συνεχίζονται τα ψηφίσματα καταδίκης

Την προσχεδιασμένη, προβοκατόρικη δολοφονική επίθεση σε βάρος της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα στις 20 Οκτώβρη, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του οικοδόμου - αγωνιστή Δημήτρη Κοτζαρίδη και τον τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών, συνεχίζουν να καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους σωματεία, συνδικάτα και μαζικοί φορείς.

Ανακοινώσεις και ψηφίσματα έχουν στείλει, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λήμνου, το οποίο ανάμεσα στα άλλα καλεί τους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους «να ενισχύσουν τους αγώνες για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική ανοίγοντας το δρόμο για βαθύτερες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα σε όφελος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων», το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας το οποίο καταγγέλλει «τον επικίνδυνο και προβοκατόρικο ρόλο των κουκουλοφόρων στο κίνημα και είχε σκοπό το τσάκισμα του εργατικού λαϊκού κινήματος» και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, οι οποίες υπογραμμίζουν ότι η επίθεση αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδίου με στόχο την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό του λαού, του ταξικού κινήματος που πρέπει να αποτύχει και να τσακιστεί από το ίδιο το κίνημα με τη μαζικότητα και την κλιμάκωση της ταξικής πάλης.

Ψηφίσματα από χώρους εκπαίδευσης

Συνεχίζονται και από τους χώρους της εκπαίδευσης τα ψηφίσματα καταδίκης της προβοκατόρικης δολοφονικής επίθεσης. Παράλληλα, τα ψηφίσματα εκφράζουν συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγωνιστή οικοδόμου Δ. Κοτζαρίδη. Τέτοια ψηφίσματα εξέδωσαν ο σύλλογος Οικοτρόφων της Εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας και ο σύλλογος σπουδαστών Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) ΤΕΙ Χαλκίδας. Ακόμα, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και Κοζάνης.

Επίσης, 28 γενικές συνελεύσεις τάξεων από το 1ο, 6ο, 13ο Λύκειο, από το 7ο Γυμνάσιο, από το Μουσικό Σχολείο και το 15μελές του Γυμνασίου Βραχναίικων υιοθέτησαν το ψήφισμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πάτρας για την καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης της περασμένης Πέμπτης στο Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ