Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στάσεις εργασίας στην COCA COLA

Να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας και ταυτόχρονα να προσανατολίσουν την πάλη τους σε κατεύθυνση σύγκρουσης, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, κάλεσε τους εργαζόμενους της COCA COLA στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θόδωρος Ιγνατιάδης. Ο βουλευτής του ΚΚΕ βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων που αυτές τις μέρες πραγματοποιούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απαιτώντας από την εργοδοσία την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και προσλήψεις προσωπικού.

Χτες, οι εργαζόμενοι της COCA COLA στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου σε όλη τη χώρα, πραγματοποίησαν 4ωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες. Αντίστοιχη κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν και τη Δευτέρα. Οπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, η εργοδοσία αρνείται να μπει στο διάλογο για την υπογραφή Σύμβασης, ενώ στο μεταξύ έχει μειώσει το προσωπικό κατά 10-15% μέσω οικειοθελών αποχωρήσεων και συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων. Ταυτόχρονα, διαδίδει ότι θα μεταφέρει τμήματα του εργοστασίου στη Βουλγαρία.

Στην απεργιακή τους συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δ. Κοτζαρίδη.

Ο Θ. Ιγνατιάδης κάλεσε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας και μαζί με το ταξικό κίνημα να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - τρόικας. Ξεκαθάρισε όμως πως ο αγώνας τους για να έχει προοπτική και αποτέλεσμα θα πρέπει να δένεται με την πάλη για αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ