Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Συνέχεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παράσταση στο Κογκρέσο από εκπροσώπους των φοιτητών από 30 Δημόσια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα πραγματοποιήθηκε χτες στην πρωτεύουσα της Κολομβίας Μπογκοτά.

Η χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας αποτελεί μέρος των κινητοποιήσεων των φοιτητών που έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του μήνα, ενώ η χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας ήταν συμβολική για να εκφράσει την αντίθεση όλων των φοιτητών προς το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Νόμου 30 του 1992 για την Ανώτατη Παιδεία. Νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση του αντιδραστικού προέδρου Χοσέ Μανουέλ Σάντος και έχει προκαλέσει την οργή των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας και ενώ η κυβέρνηση αρνείται οποιαδήποτε διάλογο.

Μεταρρύθμιση που προωθεί και νομιμοποιεί την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Τριτοβάθμιας Παιδείας καθώς επιβάλλει τις «επενδύσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων» στα δημόσια πανεπιστήμια, ενώ η έναρξη της διαδικασίας συζήτησής του απλώς αποτελεί το επιστέγασμα της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των φοιτητών Χάιρο Ριβέρα, που κατέληξε ότι οι κινητοποιήσεις των φοιτητών θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ