Τρίτη 1 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των απογραφέων

Το ΠΑΜΕ ενημερώνει για την εξέλιξη του θέματος και καλεί σε νέες κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι που δούλεψαν στην απογραφή είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες και οι αρμόδιοι τους έχουν κάνει «μπαλάκι» απ' τον έναν στον άλλο. Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του, ενημερώνει για την εξέλιξη του θέματος και καλεί τους απογραφείς σε νέες κινητοποιήσεις. Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Η απάντηση της Επιθεώρησης Εργασίας στην προσφυγή των εργαζομένων που εργάστηκαν στην απογραφή του 2011, που δόθηκε ύστερα από τις κινητοποιήσεις τους, αναφέρει πως καλεί την ΕΛΣΤΑΤ να πληρώσει άμεσα και τους εργαζομένους να καταφύγουν αν το επιθυμούν στα ποινικά δικαστήρια, δηλαδή σε χρονοβόρες και κοστοβόρες διαδικασίες.

Η απάντηση της ΕΛΣΤΑΤ είναι προκλητική. Με ανακοίνωση που έχει την υπογραφή του προέδρου της κ. Γεωργίου αντί να απολογηθεί για την ως τώρα κατάσταση και να αναφέρει ξεκάθαρη ημερομηνία για την πληρωμή των δεδουλευμένων, απαντάει πως η Επιθεώρηση Εργασίας δεν έχει λόγο στην εργατική διαφορά, καθώς δεν υπάρχει όπως αναφέρει, εξαρτημένη σύμβαση εργασίας. Αντί να πει ξεκάθαρα ποτέ και πώς θα πληρώσουν τους εργαζόμενους, προκαλούν όλους τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.

Ηδη οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι έξι μήνες. Αυτό το χρονικό διάστημα έχει ξεπεράσει ακόμα και τις αρχικές δεσμεύσεις της ΕΛΣΤΑΤ στην πρώτη διαμαρτυρία των εργαζομένων που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Η Διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ (ο κ. Γεωργίου και η κ. Ξενάκη) είχαν δεσμευτεί (και γραπτώς μέσα από ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ) ότι το αργότερα σε 3 μήνες θα υπάρχει εξόφληση.

Ψεύδονται συνεχώς, κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, κανείς δεν παίρνει ευθύνη. Κάνουν μπαλάκι τους εργαζόμενους για ένα ποσό 300 ευρώ ως 500 ευρώ που αντιστοιχεί στον καθένα. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες. Το κράτος ως εργοδότης δείχνει το δρόμο στις επιχειρήσεις, χαράσσει τη γραμμή της πιο άγριας και ολομέτωπης επίθεσης στη ζωή της λαϊκής οικογένειας.

Να πολιορκήσουμε τα γραφεία τους σε κάθε πόλη. Καλούμε όλα τα σωματεία σε αλληλεγγύη. Να συνεχίσουμε με όλους τους τρόπους, με όλες τις μορφές πάλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ