Τρίτη 1 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Οργανώνουμε τον αγώνα μας»

Αγωνιστικό κάλεσμα της Γραμματείας του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας προς τους μαθητές

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας», «συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά», «τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων είναι η δύναμή μας», δηλώνει η Γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) απευθύνοντας αγωνιστικό κάλεσμα στους μαθητές.

Η Γραμματεία του ΣΑΣΑ καλεί όλα τα 5μελή, τα 15μελή, όλα τα σχολεία, με Γενικές Συνελεύσεις να συζητήσουν το κάλεσμα του Συντονιστικού. Να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για να συνεχιστεί ο αγώνας, αποφάσεις συμμετοχής στα Συντονιστικά κατά δήμο και στο ΣΑΣΑ. Να μαζευτούν υπογραφές στήριξης. Να οργανωθούν εκδηλώσεις - συζητήσεις στα σχολεία και τις γειτονιές. Να παρθούν πρωτοβουλίες σε κάθε δήμο. «Να φτάσει παντού το κάλεσμα του Συντονιστικού, να ενημερώσουμε όλο τον κόσμο για τα δίκαια αιτήματά μας. Συμμετέχουμε στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες. Οργανώνουμε τον αγώνα μας και τοπικά με κινητοποιήσεις, κλεισίματα δρόμων, αποχές», σημειώνει.

Οι μαθητές διεκδικούν: Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία. Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων. Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία. Δωρεάν διατροφή στο σχολείο με ευθύνη του κράτους. Δωρεάν μετακινήσεις σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στην Εκπαίδευση. Οχι στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση. Ενα σχολείο 12χρονο για όλους. Μόρφωση - δουλειά με δικαιώματα για τους ίδιους και τους γονείς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ