Τρίτη 1 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις

Τα υβριστικά συνθήματα και πανό κατά πολιτικών και θεσμών κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων δεν έλειψαν και αυτό το Σαββατοκύριακο από τα γήπεδα κυρίως της Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα αυτή τη φορά, τόσο τα συνθήματα όσο και τα μηνύματα στα πανό είχαν (τουλάχιστον τα περισσότερα) το χαρακτήρα της απειλής.

Για αυτό και πέρα από το αναφαίρετο δικαίωμα της διαμαρτυρίας, πρέπει να επισημάνουμε ότι η πλειοψηφία των συνθημάτων που αναρτήθηκαν είχαν αντίστοιχη θεματολογία με συνθήματα που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι σήμερα (και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα) από ομάδες που έδρασαν προβοκατόρικα στις 5 Μάη του 2010 ή σε συγκεντρώσεις των λεγόμενων «αγανακτισμένων», όπου είχε απαγορευτεί η συμμετοχή συνδικάτων, ενώ κυριαρχούσε το σύνθημα «Εξω τα Κόμματα, έξω τα συνδικάτα» που, αφ' ενός μεν, τσουβαλιάζει τους πάντες, αφ' ετέρου δε, βάζει στο περιθώριο τους εργάτες και τα συνδικάτα τους, δηλαδή βούτυρο στο ψωμί της άρχουσας τάξης. Είναι άλλωστε γνωστό ότι στους χώρους των οργανωμένων οπαδών υπάρχουν θύλακες ακροδεξιών και «φασιστοειδών» αλλά και άλλων που ...πλασάροντας απόψεις δήθεν απολίτικες και ακομμάτιστες όπως «οι 300 στην κρεμάλα» παίζουν ιδιαίτερα επικίνδυνο ρόλο για το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ματς Ολυμπιακός - ΟΦΗ, οι οπαδοί των γηπεδούχων κρέμασα τρία πανό που έγραφαν: «Κανείς βουλευτής ξανά στο Καραϊσκάκη, είστε ανεπιθύμητοι», «50% κούρεμα κάντε σε κάνα γίδι, από εμάς θα πάρετε μόνο 1 αρχ...», «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί θα κάψουμε και εσάς και τη Βουλή». Επίσης, ακούστηκαν συνθήματα κατά της Βουλής, του Γ. Παπανδρέου και των βουλευτών. Ο διαιτητής Σπύρος Σελίμος στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ζήτησε να κατέβουν τα πανό απειλώντας ότι θα διακόψει το ματς.

Οπαδοί του Παναιτωλικού (στο ματς του Αγρινίου με την Ξάνθη) είχαν δύο πανό που έγραφαν: «Μπάτσοι παντού, Δικαιοσύνη πουθενά», «Το δίκιο έχουν ο λαός και οι εξεγερμένοι και όχι οι πολιτικοί και οι βολεμένοι».

Στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ - Αρης) οι οπαδοί της γηπεδούχου είχαν κρεμάσει πανό που έγραφαν: «Ξεπουλήσατε την Ελλάδα, ταπεινώσατε το λαό. Προδότες κρυφτείτε», «Μετά το κούρεμα έρχεται η φάπα», «160 ώρες για 592 ευρώ. Μπουνίδια και κλοτσίδια σε κάθε πολιτικό», «Η φλόγα καίει εδώ και καιρό σε γήπεδα και δρόμους... Τώρα όμως φούντωσε και θα σας κάψει όλους». Δεν έλειψαν τα συνθήματα κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, ενώ στο τέλος του αγώνα οι οπαδοί έκαψαν τα συγκεκριμένα πανό.

Στο Παγκρήτιο Στάδιο (Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης) οπαδοί των γηπεδούχων έγραψαν σε πανό τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη, «Δεν ξενοδουλεύουμε, εμείς είμαστε οι αφέντες, τούτο το αμπέλι της γης είναι το δικό μας!». Στην Τούμπα (ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός), όπου επίσης δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού, δύο πανό έγραφαν: «Για μας ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο μπάλα, πολιτικοί προδότες έρχεται κρεμάλα», «Σκοτώστε τους προδότες πολιτικούς»!

Επίσης, ας σημειωθεί ότι ανάλογα συνθήματα με αναφορές στην ελληνική κατάσταση ακούστηκαν και στα γήπεδα της Κύπρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ