Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γυναικών «γυμνές» φωνές

Η Σαβίνα Γιαννάτου
Η Σαβίνα Γιαννάτου
Φωνές γυναικών, γυμνές ή με τη λιτή συνοδεία οργάνων, που αποκαλύπτουν την πολυδιάστατη δυναμική της ανθρώπινης φωνητικής έκφρασης. Στη μουσική σκηνή «Φωνές» (Αρτεμωνος 9, Ν. Κόσμος) από σήμερα και για έντεκα βραδιές θα πραγματοποιηθεί το αφιέρωμα με τίτλο «Γυμνές Γυναικείες Φωνές».

Μια δημιουργική αποκάλυψη μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, τους φωνητικούς διαλόγους, τον πειραματισμό στην ενότητα γραφή - λόγος - τραγούδι - σώμα - φωνή. Κι ακόμη μέσα από τον αστείρευτο πλούτο της παραδοσιακής μουσικής, όπου η απογυμνωμένη ερμηνεία αποκαλύπτει το ύφος, το ήθος και τη δύναμη του μουσικού λόγου, όπως αυτός εκφράζεται μέσα από το συλλογικό.

Το αφιέρωμα θ' ανοίξει σήμερα με το «(W)rightful - Δικαίωμα στη Γραφή», τη 2η αναπαράσταση κειμένων δημιουργικής γραφής. Αύριο, η Λαμία Μπεντίουι ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου και η Ειρήνη Δασκαλάκη τραγούδια του έρωτα και του σεβντά. Ακολουθούν, την Παρασκευή η Μαριάννα Λύρα με τις περιπλανήσεις της, το Σάββατο η Γεωργία Συλλαίου με τραγούδια του λιμανιού του Πιατσόλα κ.ά. και την Κυριακή η 20μελής Χορωδία του Κέντρου Αιγαιακών Λαογραφικών και Μουσικολογικών Ερευνών. Θα φιλοξενηθούν επίσης οι: Σαβίνα Γιαννάτου (15/2), η σοπράνο Μαρίκα Κλαπατσέα (16/2), η Δόμνα Σαμίου (17/2), γυναικείες φωνές από Πωγώνι, Μέτσοβο, ορεινή Αρτα και Θεσσαλία (18/2), η Αθηνά Καραταράκη (22/2) και η Χαρά Αργυροπούλου (23/2).


Η Δόμνα Σαμίου
Η Δόμνα Σαμίου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ