Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ
«Διαγωνισμός» ξεπουλήματος

Με τη διακομματική συναίνεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. εκπρόσωποι των οποίων στελεχώνουν το ΔΣ, το λεγόμενο «Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας» προχώρησε χτες στην προκήρυξη «διεθνούς διαγωνισμού» για το ξεπούλημα και των κρατικών λαχείων. Με βάση το αρχικό μνημόνιο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, τις κατάπτυστες δανειακές συμβάσεις και τις νομικές ρήτρες, στη διαχείριση του «Ταμείου» περνούν σταδιακά οι προς εκποίηση κρατικές εταιρείες, νευραλγικές υποδομές, φιλέτα δημόσιας γης κ.ά., προκειμένου στη συνέχεια να αποδοθούν στα μονοπώλια.

Το «Ταμείο» ανακοίνωσε χτες την έναρξη της «διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων, για περίοδο 12 ετών», που αφορά στο «αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης των Ελληνικών Κρατικών Λαχείων, τα οποία περιλαμβάνουν το Εθνικό, το Λαϊκό και το Ευρωπαϊκό Λαχείο, το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο ή Ξυστό, το Στεγαστικό Κρατικό Λαχείο και το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο».

Με βάση το μνημόνιό τους κάθε πράξη μεταβίβασης περιουσίας από το κράτος στο «Ταμείο» δεν μπορεί να αντιστραφεί, να γυρίσει δηλαδή πίσω στη διαχείριση της κυβέρνησης ακόμη και για την περίπτωση που δεν υπάρξει «επενδυτικό ενδιαφέρον». Επίσης, έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν στο ξεπούλημα με βάση τα χρονοδιαγράμματα και με τις όποιες τιμές υπάρχουν στη συγκεκριμένη στιγμή στην επιχειρηματική πιάτσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ