Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αδιέξοδη η διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να τα φανταστούμε, αλλά το ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με δυο - τρεις άλλους μπορούν να κλονίσουν ...τις παγκόσμιες αγορές δεν μας πέρασε από το μυαλό.

Γιατί κάπως έτσι μας το παρουσίασαν χτες το πράγμα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Αν πιστέψουμε όσα ακούμε περί διεθνούς χρηματιστηριακής κρίσης που οφείλεται στο ...ΠΑΣΟΚ, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Με βάση αυτήν την θεωρία, οι χρηματαγορές του πλανήτη έχασαν χτες πολύ περισσότερα από το ...σύνολο του ελληνικού χρέους. Οπότε καλύτερα να είχαν αποσβέσει ολόκληρο το χρέος, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ τα παραμύθια υπάρχει και η αλήθεια, αυτή είναι ότι το σύστημα δεν μπορεί να ξεπεράσει την κρίση του και η Ελλάδα είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα της λύσης που επιθυμεί.

Συντριβή κάθε δικαιώματος, μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και πάνω από όλα ένας λαός φοβισμένος, ώστε να παραμένει υποταγμένος σε ό,τι του πουν και σε όσα μέτρα αποφασίσουν σε βάρος του.

Ακριβώς γι' αυτό ο ελληνικός λαός (και κάθε λαός) πρέπει να αντισταθεί.

ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, αν - όπως μας λένε - αποτελεί φόβητρο ένα κυβερνητικά σχεδιασμένο δημοψήφισμα, για το οποίο έχουν προετοιμάσει ένα σωρό εκβιαστικούς μηχανισμούς, φανταστείτε πόσο θα τους φοβίσει ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων.

Είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν τη δύναμη που έχουν και να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν.

Γιατί μέχρι στιγμής άπαντες συνεδριάζουν, σχεδιάζουν, μηχανορραφούν και καθορίζουν στρατηγικές στο όνομα του λαού και, φυσικά, σε βάρος του. Ε, καιρός να φωνάξει κι αυτός ...το δικό του λόγο.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ