Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ: «Ο πρωθυπουργός (...) επέλεξε την ιδιότυπη λύση του δημοψηφίσματος (...) Ωστόσο η επιλογή του θεωρείται παρακινδυνευμένη (...) Τίποτε δεν εγγυάται ότι στο προσεχές τρίμηνο θα υπάρξει δανειακή σύμβαση για να τεθεί υπό την έγκριση ή την απόρριψη του ελληνικού λαού. Κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι οι Τράπεζες και οι θεσμικοί επενδυτές θα αποδεχθούν μια συμφωνία που τελεί υπό την αίρεση ενός δημοψηφίσματος. Με άλλα λόγια, η επιλογή του δημοψηφίσματος θέτει εν κινδύνω αυτή καθεαυτή τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής και κατ' επέκταση την προαναγγελθείσα εκλογική διαδικασία (...) η επιλογή του κ. Παπανδρέου είναι πέραν πάσης αμφιβολίας υψηλού ρίσκου και ίσως απαρχή ανεπιθύμητων εξελίξεων» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ / ηλεκτρονική έκδοση).

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ: «Tα Νέα (...) άκουσαν με προσοχή τη χθεσινή ομιλία του κ. Παπανδρέου και αντιλαμβάνονται ότι ο Πρωθυπουργός έλαβε μια απόφαση υψηλού κινδύνου (...) Είναι προφανές ότι η επιλογή αυτή πρέπει να εδράζεται σε προηγούμενη ενημέρωση των εταίρων μας (...) Εχει διατυπωθεί η άποψη ότι ευκολότερα φεύγει ο κ. Παπανδρέου, παρά μπορεί να (ξανα)γυρίσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΦΕΔΡΕΙΩΝ: «Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή είναι πρόσθετη αβεβαιότητα. Η χθεσινή απόφαση του πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος μπορεί να είναι δυνάμει καταστροφική (...) Η εικόνα που προβάλλει πλέον η Ελλάδα είναι εικόνα ανωριμότητας και μιας χώρας υψηλού ρίσκου στην οποία ουδείς θα θελήσει να επενδύσει ή να εμπιστευθεί τα λεφτά του. Πρόκειται για απόφαση που θα επιταχύνει τον κατήφορο προς τη δραχμή, εκτός αν οι ώριμες πολιτικές δυνάμεις της χώρας αποφασίσουν ότι οι στιγμές είναι εξαιρετικά ιστορικές και κρίσιμες για να ικανοποιηθούν οι εμμονές οιουδήποτε» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΣΗ: «Είναι σαφέστατο πως ο κ. Παπανδρέου ποντάρει στο φόβο της κοινωνίας για ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ (...) ο κ. Παπανδρέου θα εκβιάσει για θετικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Και η εγκλωβισμένη κοινωνία θα έχει νομιμοποιήσει νέες απολύσεις, νέους φόρους, νέα επώδυνα μέτρα. Γιατί η νέα σύμβαση, από τέτοια μέτρα συνοδεύεται» (από άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ