Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Θέτει υποψηφιότητα για αναβαθμισμένο ρόλο

Ζητάει παρέμβαση Παπούλια για «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας»

Εκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μεθοδεύσει τον σχηματισμό «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας», απηύθυνε χτες ο Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του, διαφορετικά όπως είπε «ας ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς σήμερα, όχι αύριο, την σύμφωνη γνώμη τους για προκήρυξη εκλογών εντός του Νοεμβρίου». Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επικαλέστηκε σαν ανάγκη «να επαναφέρουμε την πολιτική, κοινωνική, οικονομική και δημοκρατική ομαλότητα», την οποία θυμίζουμε συμμερίζονται και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜ.ΑΡ., όλοι τους από φόβο απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα με ταξικό προσανατολισμό και στην ενίσχυσή του με νέες δυνάμεις που ριζοσπαστικοποιούνται.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα ζητήσει συνάντηση με τον Α. Σαμαρά καθώς «η αντιπολίτευση δεν μπορεί να μείνει ασυντόνιστη» ενώ τον κάλεσε να μην παρευρεθεί η ΚΟ της ΝΔ στη Βουλή την Παρασκευή στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μιλώντας στον ρ/σ «Real» κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να παραιτηθεί, ενώ αργότερα στη ΝΕΤ επιδόθηκε σε μια ακατάσχετη κινδυνολογία για τον εκφοβισμό του λαού ισχυριζόμενος πως «τα όσα συμβαίνουν - και θα συμβούν - με τη νέα σύμβαση είναι μία ...πρόβα τζενεράλε για τα όσα θα ζήσουμε εκτός ευρώ, θα πέσει δραματικά το επίπεδο ζωής μας (...) οι άνεργοι θα πολλαπλασιάζονται και θα μαραζώσει η χώρα».

Ζήτησε ακόμα αναπροσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής και προσχώρηση σε συμμαχίες με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις λέγοντας: «πιστεύω πως έφτασε η στιγμή να αναζητήσουμε και "παρτενέρ" εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης (...) όπως Ρωσία και Κίνα, επενδύσεις που θα μας βοηθήσουν να βγούμε από την ύφεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ