Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Καταδικάζει τη χρήση βομβών ουρανίου

Την έντονη ανησυχία του για τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων από τη χρήση βομβών εξασθενημένου ουρανίου κατά τη διάρκεια των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, εκφράζει ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης με επιστολή του προς τους ομολόγους του της ΕΕ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή, «ο πρόεδρος και τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου καταδικάζουν απερίφραστα τη χρήση, για οποιονδήποτε λόγο τέτοιων βομβών, όπως και κάθε άλλου όπλου που ελκύει ραδιενέργεια βλαπτική για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ζητούν να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες από τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, αλλά και από ολόκληρη την Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από τη χρήση τους και να προστατευτεί η υγεία όσων κατοικούν ή βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές».

«Καμία στρατιωτική δραστηριότητα δεν μπορεί να υποθηκεύσει το μέλλον των τωρινών και των επερχόμενων γενεών των Ευρωπαίων πολιτών» καταλήγει ο Απ. Κακλαμάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ