Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Παρουσίαση του βιβλίου «Βαλκάνια, 78 μέρες στόχος του ΝΑΤΟ»

Παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων φορέων παρουσιάστηκε το βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου, «Βαλκάνια, 78 μέρες στόχος του ΝΑΤΟ» σε εκδηλώσεις για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια που διοργάνωσαν οι ΝΕ Τρικάλων και Καρδίτσας του ΚΚΕ. Στα Τρίκαλα η εκδήλωση έγινε στο κέντρο «Φρούριο» και στην Καρδίτσα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε η Ευαγγελία Τσιάχα, καθηγήτρια, υπογραμμίζοντας - με τη χρησιμοποίηση και οπτικοακουστικών μέσων - γεγονότα, αποκαλύψεις και σκέψεις που εμπεριέχονται στο βιβλίο και τονίζοντας την αξία του βιβλίου για την ενημέρωση των αναγνωστών σχετικά με το βρώμικο πόλεμο του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια, στο παρόν και προπαντός στο μέλλον. Επισήμανε ότι πρόκειται για ένα βιβλίο - ντοκουμέντο, το οποίο πραγματεύεται την αλήθεια, παρουσιάζει τις πραγματικές αιτίες, τα τραγικά αποτελέσματα και τις μελλοντικές επιπτώσεις, ενός πολέμου που συνεχίζεται με άλλες μορφές, γεγονός που επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο οι αποκαλύψεις για το ΝΑΤΟικό ραδιενεργό έγκλημα.

Στα «μετά» του πολέμου στάθηκε ιδιαίτερα, μιλώντας στις εκδηλώσεις, ο συγγραφέας του βιβλίου, δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Ν. Μπογιόπουλος, αναλύοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Γιουγκοσλαβία και γενικότερα στα Βαλκάνια. Αναφέρθηκε στη σημασία που είχε για το ΝΑΤΟ η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και στις ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που μετέτρεψε τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο του ιμπεριαλισμού κατά των Βαλκανίων. Τόνισε, δε, τη μεγάλη σημασία της πάλης του ελληνικού λαού κατά του ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού, η οποία, έτσι ή αλλιώς, αποτελεί την αγωνιστική παρακαταθήκη της γενιάς μας για το μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ