Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
Διεκδικεί «ισότιμη» συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!

«Διάλογο» με το υπό κατασκευή κόμμα του Δ. Αβραμόπουλου και μάλιστα για «ισότιμες» συνεργασίες άνοιξαν κυβέρνηση και ΝΔ, υποβοηθώντας έτσι το νέο κόμμα να παίξει το ρόλο που του έχει ανατεθεί, δηλαδή του αναχώματος και της απορρόφησης της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Οπως είναι ευνόητο ο Δ. Αβραμόπουλος εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ευκαιρία προκειμένου να ενισχύσει την πολιτική παρουσία του μέσω των φιλικών ΜΜΕ, τη μόνη υπαρκτή «οργανωμένη» δύναμή του. Αξιοποιώντας τη σύγχυση που έχει προκληθεί από τη στάση της ηγεσίας της ΝΔ απέναντί του, ο δήμαρχος επιχείρησε χθες να δώσει συνέχεια στο διάλογο περί συνεργασιών, αφήνοντας ταυτόχρονα όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά! Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει τα περί συνεργασιών που ειπώθηκαν από στελέχη της ΝΔ, δήλωσε ότι «η νέα πολιτική κίνηση θα συνεργάζεται ισότιμα με όλα τα κόμματα(!) στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος και μόνον». Σε μια προσπάθεια να δείξει ότι ακολουθεί κάποιες «αρχές» συμπλήρωσε ότι «άλλο οι συνεργασίες σκοπιμότητας ανάμεσα σε κόμματα και άλλο η συνεργασία στην υπηρεσία του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος». Σημειώνεται ότι μόλις προχθές είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο προεκλογικών συνεργασιών με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα!

Την ίδια στιγμή, η Ρηγίλλης συνεχίζει να τηρεί την τακτική της σκόπιμης ασάφειας να ακροβατεί μεταξύ του κατά πόσο το νέο κόμμα αποτελεί «αντίπαλο» ή εν «δυνάμει σύμμαχο». Ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος ρωτήθηκε χθες πώς σχολιάζει τις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ (Μπακογιάννη, Λιάπης) για ενδεχόμενη συνεργασία με το κόμμα Αβραμόπουλου και προτίμησε να επαναλάβει το στερεότυπο σχόλιο ότι «αντίπαλος της ΝΔ είναι το ΠΑΣΟΚ» και πως η ΝΔ «θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα κάνει αυτοδύναμη Κυβέρνηση».

Προσπάθεια χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να αποσαφηνίσει την επίσημη γραμμή έκανε ο Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος είπε (στον Πλάνετ) ότι «τον κ. Αβραμόπουλο σε αυτή τη φάση και μέχρι τις επόμενες εκλογές πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε ως πολιτικό αντίπαλο και όχι ως εν δυνάμει σύμμαχο». Εσπευσε όμως να προσθέσει πως «το τι θα γίνει μετά τις εκλογές νομίζω ότι είναι ανοιχτό αυτή τη στιγμή και δεν μπορούμε να το συζητήσουμε». Εκτίμησε ακόμα ότι το κόμμα Αβραμόπουλου θα πάρει «θετικά ποσοστά», αλλά «θα τα πάρει και από τα δύο μεγάλα κόμματα». Σύμφωνα με τον τομεάρχη της ΝΔ «τα περιθώρια για αυθύπαρκτη παρουσία μικρών κομμάτων στο χώρο του κέντρου είναι πολύ περιορισμένα», γιατί στο λεγόμενο κέντρο «θα συγκρουστούν τα δύο μεγάλα κόμματα».

Από την πλευρά του ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Τ. Χυτήρης ανέβασε χθες τους τόνους απέναντι στο νέο κόμμα, ενδεικτικό για την ανησυχία που διακατέχει την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος για τη «διείσδυση» του νέου κόμματος στους ψηφοφόρους του. Ο Τ. Χυτήρης είπε ότι «ο κ. Αβραμόπουλος στο περιθώριο των καθηκόντων του, ως Δήμαρχος, παρουσιάζει κάθε μέρα και κάτι, προκειμένου να απασχολεί κυρίως την τηλεόραση». Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, ασχολείται με την πραγματική πολιτική και όχι με τη δήθεν». Ταυτόχρονα, επιμένοντας στο γνωστό επιχείρημα ότι το νέο κόμμα αποτελεί ενδοοικογενειακή υπόθεση της ΝΔ επισήμανε ότι «η Η ΝΔ καλεί σε καθημερινή βάση τον κ. Αβραμόπουλο να επιστρέψει στις αγκάλες της». Συνεργάτες του Δ. Αβραμόπουλου έσπευσαν να απαντήσουν λέγοντας ότι «οι απόψεις του κ. Χυτήρη δεν έχουν πολιτική αξία για να σχολιαστούν»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ