Σάββατο 5 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Μαχητική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ στη Μυτιλήνη

Αγροτοκτηνοτρόφοι, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι και φοιτητές, διαδήλωσαν χτες ενωμένοι ενάντια στην ακολουθούμενη αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι και αυτοαποσχολούμενοι του νησιού, καθώς και φοιτητές, εκφράζοντας σε κοινό μέτωπο την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική. Την κινητοποίηση διοργάνωσε η ΠΑΣΥ και η αγωνιστική συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Στην συγκέντρωση, χαιρέτησε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου Στρατής Αντώνας, ο Τάσος Τσιούφης, εκπρόσωπος του ΜΑΣ και η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, εκπρόσωπος της ΟΓΕ. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Καραγιάννης, μέλος της τοπικής γραμματείας της ΠΑΣΥ, ενώ ο Δημήτρης Στεφανής, μέλος της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ διάβασε ψήφισμα της συγκέντρωσης. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν αρκετοί Αγροτικοί Σύλλογοι του νησιού. Ακολούθησε πορεία μέσα από την αγορά της Μυτιλήνης καταλήγοντας στο κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Στη διάρκεια της πορείας κυριάρχησαν συνθήματα όπως «αγροτιά χωρίς λεφτά μαγαζιά χωρίς δουλειά» και «αγρότες, εργάτες, φοιτητές με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές».

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου με τη χτεσινή κινητοποίησή κατέδειξαν την αντίθεσή τους στην πολιτική που οδηγεί στην πλήρη απαξίωση της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας και στη δραματική συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματός τους. Διεκδίκησαν αγωνιστικά:

-- Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων τιμών για όλα τα προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα.

-- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που προξενήθηκε στην ελαιοπαραγωγή λόγω της μη αποτελεσματικής καταπολέμησης του δάκου.

-- Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή.

Επιδότηση των ζωοτροφών, μέτρα ενίσχυσης της κτηνοτροφίας και κατασκευή εργοστασίου γάλατος στο νησί.

-- Μη διαχωρισμός των αγροτών σε «ενεργούς και ανενεργούς».

-- Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης και πάγωμα στην τιμολόγηση της ΔΕΗ και των άλλων οργανισμών.

-- Κάλυψη των ελλειμμάτων και χρηματοδότηση του ΟΓΑ από το κράτος.

-- Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες.

-- Αναβάθμιση των συνθηκών ζωής της υπαίθρου με την πλήρη κάλυψη και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν παροχές του τομέα της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας.

-- Να δοθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις άδειες λειτουργίας σε όλα τα συνεταιριστικά ελαιοτριβεία και να αναλάβει το κράτος το κόστος κατασκευής των βιολογικών καθαρισμών των ελαιοτριβείων.

-- Καταβολή όλων των επιδοτήσεων, επιστροφή του ΦΠΑ και πλήρωμα των εργαζομένων στην δακοκτονία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ