Σάββατο 5 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΣΥ
Ολοι στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ»

Αύριο Κυριακή το συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι μπροστά από τη γαλακτοβιομηχανία

Eurokinissi

«Κανένας στο σπίτι, κανένας στο χωράφι, κανένας στο μαντρί».

Το κάλεσμα αυτό προτροπή για μαζική, αποφασιστική συμμετοχή στην παναγροτική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ στα Γιάννενα ενάντια στο ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ» αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, μπροστά από τη γαλακτοβιομηχανία, απευθύνουν από άκρη σε άκρη σε όλη την Ηπειρο τα κλιμάκια της ΠΑΣΥ.

Μέχρι την τελευταία ώρα, τα στελέχη του αγωνιστικού πόλου συσπείρωσης των αγροτοκτηνοτρόφων δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης, τη μάχη για να μη λείψει κανείς από το μετερίζι του αγώνα, την οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης στην αντιαγροτική πολιτική που επιδιώκει να παραδώσει το τελευταίο αποκούμπι και στήριγμα των κτηνοτρόφων στα μονοπώλια.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΠΑΣΥ στα Γιάννενα έγινε αναφορά στην ενιαία, κοινή ολομέτωπη αντιλαϊκή καταιγίδα, που πλήττει τη φτωχή και μεσαία αγροτιά, την εργατική τάξη και το λαό. Την πολιτική αυτή της φτώχειας και ξεκληρίσματος βιώνουν και οι αγροτοκτηνοτρόφοι από το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, την καθήλωση των τιμών, τα χαράτσια, μαζί με τις ιδιωτικοποιήσεις των εναπομεινασών κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων, του ΕΛΓΑ, την κατάργηση των συνεταιριστικών ενώσεων και τη μετατροπή τους σε φέουδα των μεγαλοκαπιταλιστών αγροτών και καπιταλιστικών ισχυρών ενώσεων. Αποτέλεσμα αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής είναι και το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ».

Επισημάνθηκαν οι επιπτώσεις από την εξέλιξη αυτή στους κτηνοτρόφους με μεγάλη μείωση των τιμών στο γάλα, στη διατροφή του λαού, αφού ο νόμος του κέρδους για τα μονοπώλια οδηγεί σε υποκατάστατα του γάλακτος και υποπροϊόντα όπως σκόνες κ.τ.λ. Στους εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας, αφού θα προχωρήσουν παραπέρα οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, θα αυξηθεί η ανεργία. Για την περιοχή θα σημάνει μεγαλύτερη φτώχεια και ξεκλήρισμα της αγροτοκτηνοτροφίας.

Η ΠΑΣΥ κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους να μην ξεγελαστούν, να μη γίνουν συνένοχοι και συμμέτοχοι στις δόλιες προτάσεις αιρετών και βουλευτών, συνεταιριστών και ενώσεων της κυρίαρχης πολιτικής που συμβάλλουν στο ξεπούλημα, λέγοντας να πάρουν ποσοστό εξαγοράς των μετοχών οι ενώσεις, άλλο ποσοστό η Τράπεζα Ηπείρου ή ιδιώτες. Να βάλουν φραγμό στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, στην παραπέρα χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης και του βιοτικού τους επιπέδου, ανοίγοντας με την πάλη τους δρόμο για μια άλλη φιλοαγροτική πολιτική κόντρα στην εξουσία και οικονομία των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ