Σάββατο 5 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ
Αρχισε η διαδικασία των απολύσεων

Εγκύκλιους για την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για το νέο βαθμολόγιο - μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και τη δραστική συρρίκνωση των κρατικών δομών, ανάρτησε χτες στο διαδίκτυο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ετσι, οι υπηρεσίες του κράτους καλούνται άμεσα να προχωρήσουν στις διαδικασίες για την «αυτοδίκαιη απόλυση», όπως προβλέπει ο νόμος, των υπαλλήλων που είχαν συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια αλλά με αίτησή τους - κάνοντας χρήση παλιότερων διατάξεων που καταργήθηκαν - παρέμειναν στις εργασίες τους μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους. Επίσης, «αυτοδικαίως απολύονται» οι εργαζόμενοι που συμπληρώνουν 35ετή πραγματική συντάξιμη υπηρεσία. Οι εν λόγω υπάλληλοι απολύονται στις 27 Νοέμβρη, με την παρέλευση δηλαδή ενός μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Με την ίδια εγκύκλιο οι υπηρεσίες καλούνται να εφαρμόσουν τις διατάξεις του νόμου βάσει των οποίων τίθενται σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού και οι υπάλληλοι των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου οι οποίοι μέχρι την 31/12/2013 συμπληρώνουν κατ' ελάχιστον 35 χρόνια πραγματικής και συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας και τουλάχιστον το πεντηκοστό πέμπτο (55ο) έτος της ηλικίας τους. Ετσι, μέχρι τις 15 Νοέμβρη 2011 οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των υπηρεσιών συντάσσουν πίνακες με τους υπαλλήλους που πρόκειται να απολυθούν αυτοδίκαια ή να τεθούν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι καταργούνται οι οργανικές θέσεις των υπαλλήλων που απολύονται κι αυτών που τίθενται σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

Με άλλη εγκύκλιο του υπουργείου, που αναρτήθηκε χτες, οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούνται να προχωρήσουν στην κατάταξη των δημοσίων υπαλλήλων με βάση το νέο βαθμολόγιο, ώστε να προσαρμοστεί ανάλογα και η μισθοδοσία τους. Η κατάταξη των υπαλλήλων με βάση το νέο βαθμολόγιο θα έχει ολοκληρωθεί ως τις 11 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ