Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Μονόδρομος η πάλη για τη λαϊκή εξουσία

«Κλαίουσες παρθένες», οι αστοί δημοσιογράφοι χτες το βράδυ στα κανάλια έσκιζαν ιμάτια γιατί δήθεν ξεγελάστηκαν. Καθώς στην ηλεκτρονική του έκδοση το ΒΗΜΑ είχε ανακοινώσει ήδη πρωθυπουργό, ονόματα υπουργών και παρουσίαζε πλήρες ρεπορτάζ για το πώς έγινε η συμφωνία, μπροστά στις κάμερες εξελισσόταν το απόλυτο μπάχαλο.

Δεν είναι να τους λυπάσαι. Την εργολαβία την έχουν πάει μέχρι τώρα μια χαρά.

Είναι οι ίδιοι που για να τρομοκρατήσουν το λαό έγραφαν και ξανάγραφαν ότι επίκειται εμφύλιος, αν δεν ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση κι αν δεν υπάρξει αμέσως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Είναι οι ίδιοι που και χτες το βράδυ, την ώρα της μεγάλης ξεφτίλας για το σύστημα που εκπροσωπούν, κατέφευγαν σε αντιπερισπασμό με κάτι δήθεν απορίες του Πρετεντέρη γιατί το ΚΚΕ δεν δέχτηκε να παριστάνει τη γλάστρα στις συσκέψεις στο προεδρικό μέγαρο.

Δεν είναι ούτε αναξιόπιστοι, ούτε γελοίοι. Είναι η προσωποποίηση της αστικής δημοκρατίας. Εχουν μια μεγάλη γκαρνταρόμπα για να φορούν ό,τι εξυπηρετεί κάθε φορά το ρόλο που παίζουν, προκειμένου να κρατούν καθηλωμένο - ποδηγετημένο το λαό.

***

Να μην ξεγελαστεί κανείς. Οποια κι αν είναι η κυβέρνηση, όποια κι αν είναι τα πρόσωπα, όσα νέα αστικά κόμματα κι αν γεννηθούν απ' αυτήν τη διαδικασία, ο κοινός παρονομαστής τους είναι ένας: Να τσακιστεί ο λαός και ό,τι δικαίωμα του έχει απομείνει να ζει. Να απλωθεί άκρα του τάφου σιωπή. Να ανοίξει ο δρόμος για νέο κύκλο κερδοφορίας του κεφαλαίου.

***

Απέναντί τους τώρα, περισσότερο από χτες, το εργατικό κίνημα ξεδιπλώνει μια δουλειά με σχέδιο, δουλειά εργάτη τον εργάτη, σ' όλους τους χώρους δουλειάς, με σημαία τις αξίες και τις ανάγκες της εργατικής τάξης, με αξιοποίηση όλων των αρετών της εργατικής δημοκρατίας, κόντρα στη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος. Τώρα με συζητήσεις, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις οι εργάτες πρέπει να αποφασίζουν το δικό τους σχέδιο για το αύριο. Ενα σχέδιο πάλης που θα περιέχει ένα προς ένα τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν και τις λύσεις που προκρίνει η εργατική τάξη. Ενα σχέδιο που θα ανοίγει - οξύνει την αντιπαράθεση με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Ενα σχέδιο που, με πυρήνα την εργατική τάξη, θα απλώνεται στις γειτονιές, στα μαγαζιά, στα χωριά, θα αναδεικνύει την πάλη για τη λαϊκή εξουσία σε ζήτημα πρώτης γραμμής.

***

Τώρα είναι ώρα να θυμηθεί καθένας το κάλεσμα του ΚΚΕ στους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας, να πάρουν τη θέση που τους ανήκει στη λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, να ανοίξουν δρόμο για τη δική τους εξουσία.

Οι εξελίξεις για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, τα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη του λαού, προκειμένου η εξουσία του κεφαλαίου να αποκτά δημοκρατική νομιμοποίηση, επιβεβαιώνουν τη μία μετά την άλλη τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ, ότι πλέον είναι μονόδρομος για το λαό να βάλει στην ημερήσια διάταξη την πάλη για τη δική του εξουσία.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ