Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»
«Παζάρι» σε βάρος των ναυτεργατών

Την αυθαίρετη διαπραγμάτευση του προέδρου της ΠΝΟ με την εταιρία, για μείωση των οργανικών συνθέσεων, καταγγέλλουν ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» 

Εντείνεται ο εκφυλισμός της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με ευθύνη των εγκάθετων της κυβέρνησης και των εφοπλιστών, οι οποίοι την έχουν καταδικάσει στο ρόλο της «γέφυρας» για να περνάνε τα αντιναυτεργατικά μέτρα. Τη σκυτάλη των εκφυλιστικών ενεργειών και της υπονόμευσης των θέσεων των Ελλήνων ναυτεργατών στα καράβια πήρε αυτή τη φορά ο ίδιος ο γενικός γραμματέας της! Ο Γιάννης Χαλάς, ενεργώντας σαν γενικός... δερβέναγας και παραγκωνίζοντας την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, προέβη προσωπικά σε διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της εταιρίας «Επιχειρήσεις Αττικής» για τη μείωση των οργανικών συνθέσεων σε δύο πλοία της εν λόγω εταιρίας!

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», την περασμένη Τρίτη 6 Φλεβάρη ο Γ. Χαλάς... υποδέχτηκε στο γραφείο του τον αρχιμηχανικό και τον υπεύθυνο πληρωμάτων των «Επιχειρήσεων Αττικής», για να συζητήσει την πρόταση της εταιρίας για μείωση των οργανικών συνθέσεων στα δύο καινούρια πλοία της «ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ V» και «ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ VI»! Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γ. Χαλάς δέχτηκε τη μείωση των οργανικών συνθέσεων επειδή τα πλοία αυτά θα δρομολογηθούν στη Βαλτική!

Η ΠΕΜΕΝ και ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν το παζάρι του Γ. Χαλά με τους εφοπλιστές σε βάρος των Ελλήνων ναυτεργατών, επισημαίνοντας: «Η ενέργεια αυτή του Γ. Χαλά αποτελεί προσωπική του επιλογή», ενώ αποτελεί συνέχεια «παρόμοιων εκφυλιστικών ενεργειών για την αύξηση των εφοπλιστικών κερδών σε βάρος των ναυτεργατών». Τα δύο ναυτεργατικά σωματεία απαιτούν την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής της ΠΝΟ «για να συζητήσει και να οργανώσει την πάλη των ναυτεργατών, για το δικαίωμα στη δουλιά, την ανάπτυξη των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας και την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ