Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Επιχείρηση καταστολής των διαδηλωτών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Καθολικό χαρακτήρα έχει λάβει πλέον η συντονισμένη σε πολιτειακό επίπεδο επιχείρηση καταστολής, καθώς μετά το Οκλαντ, το Σαν Ντιέγκο την Ατλάντα και άλλες πόλεις, σειρά είχε το Πόρτλαντ, ένα από τα δύο προπύργια των κινητοποιήσεων στο πλαίσιο του αποκαλούμενου κινήματος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ», κινήματος χωρίς ξεκάθαρο αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό που εκφράζει την οργή από τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης αλλά αντιτίθεται σε κάποιες πλευρές του συστήματος όπως οι τράπεζες και οι πολυεθνικές εταιρείες.

Πάνω από 1.000 διαδηλωτές στο Πόρτλαντ της πολιτείας του Ορεγκον, βρέθηκαν αντιμέτωποι και σε κάποιες περιπτώσεις συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς στα πλαίσια της επιχείρησης εκκένωσης και διάλυσής τους από τα σημεία συγκέντρωσης. Σύμφωνα με το BBC έγιναν τουλάχιστον 15 συλλήψεις.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τις κατασκηνώσεις των διαδηλωτών και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

Αφορμή για τη μαζική επιχείρηση καταστολής ήταν οι ανεξιχνίαστοι θάνατοι σε διάφορες πόλεις και οι ισχυρισμοί των αρχών παραδόξως όλων των πόλεων ότι «οι εγκληματικές πράξεις γύρω από τις κατασκηνώσεις έχουν αυξηθεί».

Στο Σολτ Λέικ Σίτι συνελήφθησαν 15 άτομα, ενώ η αστυνομία στο Ντένβερ κατάσχεσε στρώματα και σκηνές και συνέλαβε 17 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ