Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΦΟΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ
Οργισμένοι οι πληγέντες

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Τους 40 φτάνουν οι επιβεβαιωμένοι νεκροί της νέας σεισμικής δόνησης που έπληξε το Βαν της Τουρκίας, την περασμένη Τετάρτη, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν τις αρχές για ολιγωρία και εγκατάλειψη, καθώς ακόμα δεν έχουν αντιμετωπιστεί οι συνέπειες του σεισμού της 23 Οκτώβρη που ισοπέδωσε σχεδόν όλη την επαρχία του Βαν. Οπως ανακοινώθηκε, τα συνεργεία σταμάτησαν την αναζήτηση επιζόντων στα ερείπια των 25 κτηρίων που κατέρρευσαν την περασμένη Τετάρτη, με τα επιβεβαιωμένα θύματα των δύο σεισμών που έπληξαν το Βαν τις τελευταίες τρεις βδομάδες να φτάνουν τα 644, ενώ χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν άστεγοι με θερμοκρασίες ιδιαίτερα χαμηλές. Οι συνεχείς μετασεισμοί και η κατάρρευση ακόμα 25 κτηρίων την Τετάρτη τρομοκρατούν τους κατοίκους που ακόμα και αν τα σπίτια τους δεν έχουν καταρρεύσει φοβούνται να μπουν σε αυτά, με το πρόβλημα των κακοτεχνιών να εντοπίζεται σε όλη την Τουρκία.

Το Σάββατο την περιοχή επισκέφθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παραδέχτηκε ελλείψεις, τις οποίες ωστόσο δικαιολόγησε λόγω του μεγέθους της καταστροφής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ