Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
φωτό

Σήμερα, 16 Νοέμβρη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το χαμό της πολυαγαπημένης μου συζύγου, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ.

Στη μνήμη της , ο σύζυγός της, Γιώργος Γεωργιάδης, προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Χαϊδαρίου.

***

φωτό

Στις 17.11.2011 κλείνουν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΖΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ από τη Σορωνή της Ρόδου.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει, μέσω της ΚΟ Ρόδου, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, και μέσω της ΟΒ Ρόδου 50 ευρώ στην ΚΝΕ.

***

Ο συναγωνιστής από τη Χίο, Δημήτρης Κουτσούτος, καπετάνιος Εμπορικού Ναυτικού και παλαίμαχος αγωνιστής, θυμάται τους συμπατριώτες συναγωνιστές του που στάθηκαν ηρωικά και αλύγιστα στο ιδεολογικό και πολιτικό πιστεύω τους στο ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής τους, και, στη μνήμη τους, μέσω ΚΟ Πεύκης:

Προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ για τους μελλοντικούς αγώνες που έχει μπροστά, στο «Σπίτι του Αγωνιστή« 50 ευρώ και 50 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Συγκεκριμένα, θυμάται τους συναγωνιστές:

Παπά ΞΕΝΑΚΗ (Ιερέα), που, στα 1949, τραυματίστηκε και πιάστηκε αιχμάλωτος και καταδικάστηκε σε θάνατο. Αν και οι τοπικοί παράγοντες εξασφάλισαν τη μη εκτέλεσή του, ζητώντας χάρη από τη Φρειδερίκη, φροντίζοντας να του χαρίσουν τη ζωή για να ιερουργεί σαν κληρικός, εκείνος δεν αποδέχτηκε την εξαίρεση έναντι των συναγωνιστών του και, κατόπιν αυτού, εκτελέστηκε μαζί με τους συναγωνιστές του που, επίσης, είχαν καταδικαστεί σε θάνατο από το στρατοδικείο.

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΖΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΖΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΘΟΔΩΡΟ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, Χιώτη στην καταγωγή συναγωνιστή που συνελήφθη στον Πειραιά το 1949 που πέρασε στρατοδικείο και καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε γιατί δεν αποκήρυξε τις ιδέες του και το ΚΚΕ.

ΓΙΩΡΓΟ ΖΕΡΒΟ, Χιώτη στην καταγωγή μηχανικό εμπορικού ναυτικού ακλόνητο στις ιδέες του ΚΚΕ συναγωνιστή, μαχητή του ΔΣΕ που πιάστηκε αιχμάλωτος το 1949 (με προδοσία του αδελφού του...) και που πήγε στο εκτελεστικό απόσπασμα βροντοφωνάζοντας υπέρ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ