Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη τη Δευτέρα

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη, 22 Νοέμβρη, για την Ασφάλιση στο υπουργείο Εργασίας

Αμεσες παρεμβάσεις, για να μη δοθεί ούτε λεπτό ανάσα στην κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» και στη νέα αντιλαϊκή επέλαση που δρομολογείται οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Ετσι, τη Δευτέρα 21 Νοέμβρη, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά σύσκεψη στο πλαίσιο της συνεχούς μάχης που δίνεται για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της πάλης ενάντια στα άγρια αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Imperial (πλατεία Καραϊσκάκη).

Η Γραμματεία Αττικής καλεί σε συμμετοχή στη σύσκεψη τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων, τις Σωματειακές Επιτροπές, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Επιτροπές του ΠΑΜΕ, τις λαϊκές επιτροπές. Να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις εξελίξεις, να σχεδιάσουν και να πάρουν μέτρα ανάπτυξης και βελτίωσης της οργάνωσης της δράσης.

Ζητήματα αιχμής το επόμενο διάστημα αποτελούν η προστασία των ανέργων - ο επίσημος αριθμός των οποίων κοντεύει το 1.000.000 (!) - η μάχη ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο στην απόλυση, η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων, η αποτροπή των νέων σχεδίων της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις, το Φορολογικό και τα νέα μέτρα που θα δρομολογηθούν με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 22 του μήνα, το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), στις 11 το πρωί για τα ζητήματα της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Οι εξελίξεις για το παρόν και το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι δραματικές», σημειώνει το ΠΑΜΕ και στην ανακοίνωσή του προσθέτει: «Τα Ασφαλιστικά Ταμεία κινδυνεύουν άμεσα με διάλυση και οι συντάξεις με ουσιαστική κατάργηση και μετατροπή τους σε προνοιακό επίδομα. Να απαιτήσουμε να παρθούν πίσω οι αντεργατικοί νόμοι και διατάξεις που αφαίρεσαν ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Αντεργατικά μέτρα που αφήνουν χωρίς Ασφάλιση και Υγεία τους εργαζόμενους, που στοχεύουν στην απαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου από τις ασφαλιστικές εισφορές. Να βάλουμε φραγμό στην προσπάθεια της νέας κυβέρνησης του μαύρου μετώπου να φέρουν για ψήφιση νέο ασφαλιστικό νόμο».

Προτεραιότητά τους το πετσόκομμα των ΒΑΕ

Οι εξελίξεις αυτές θα είναι επώδυνες, καθώς τις επόμενες μέρες - όπως ανακοίνωσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας - θα υπογραφεί η απόφαση για τη νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), η οποία θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την 1/11/2011 και θα προβλέπει τον αποχαρακτηρισμό δεκάδων επαγγελμάτων και ειδικοτήτων. Στην ίδια κατεύθυνση, λειτουργεί και η εφαρμογή της σχετικής διάταξης για την προσωρινή σύνταξη που τέθηκε σε εφαρμογή με σχετική εγκύκλιο. Ετσι, η κυβέρνηση αντί να εξασφαλίσει με συγκεκριμένα μέτρα την έγκαιρη απόδοση των πενιχρών έστω συντάξεων, προχωρά στο εφεύρημα της προσωρινής, με την οποία θα αποδίδεται το 80% περίπου της σύνταξης, μειώνοντας ακόμα παραπέρα - για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα - την αποδιδόμενη σύνταξη για τους δικαιούχους. Με τον τρόπο αυτό, φορτώνει στις πλάτες των συνταξιούχων τις οικονομικές και διοικητικές δυσκολίες των Ταμείων για τις οποίες ευθύνεται η ίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ