Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Υπέρ των αμερικανικών βάσεων ο Καρζάι

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, προκειμένου να κερδίσει το λαϊκό έρεισμα προσπαθεί ο εγκάθετος πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος μιλώντας χτες στη Λόγια Ζίργκα, το τοπικό συμβούλιο του Αφγανιστάν, όπου λαμβάνουν μέρος αξιωματούχοι και επικεφαλής φυλών, δήλωσε ότι η χώρα επιθυμεί την «εθνική της κυριαρχία» και «τη θέλει σήμερα». Ο εγκάθετος πρόεδρος του Αφγανιστάν που έχει υπερασπιστεί επανειλημμένα το ρόλο της κατοχής στη χώρα, ζητώντας μάλιστα να μην αποχωρήσουν οι κατοχικές δυνάμεις, ισχυρίστηκε ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με το Αφγανιστάν πρέπει να είναι σχέσεις «δύο ανεξαρτήτων κρατών».

Την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε έτοιμος να δώσει δικαίωμα για βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα με χρηματικό αντάλλαγμα, μετά την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων, διαιωνίζοντας την παρουσία τους στη χώρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θέλουν στρατιωτικές βάσεις, θα τους το επιτρέψουμε γιατί είναι προς όφελός μας: Θα πάρουμε χρήματα και οι δυνάμεις μας θα εκπαιδευτούν».

Στο βορειοδυτικό Πακιστάν, χτες, έχασαν τη ζωή τους από αμερικανικές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τουλάχιστον 16 άνθρωποι φερόμενοι ως «μαχητές των Ταλιμπάν», χωρίς η ταυτότητά τους να επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητες πηγές. Εξι ακόμα, πιθανότατα άμαχοι σκοτώθηκαν, σε έκρηξη βόμβας που αποδίδεται στους Ταλιμπάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ