Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
AΓΚΟΛΑ
«Επενδυτές» αναζητεί ο Πορτογάλος πρωθυπουργός...

ΛΟΥΑΝΤΑ.-- Επίσκεψη στην Αγκόλα, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στην Πορτογαλία ενόψει του μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο για λογαριασμό του ντόπιου και ευρωενωσιακού κεφαλαίου, πραγματοποιεί ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

Εκπρόσωπος του Ζοζέ Εδουάρδο Ντος Σάντος, προέδρου της πετρελαιοπαραγωγού Αγκόλας, επιβεβαίωσε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό θα συζητηθούν η περαιτέρω ενίσχυση των ήδη ισχυρών διμερών εμπορικών σχέσεων και το πρόγραμμα πορτογαλικών ιδιωτικοποιήσεων νευραλγικών κρατικών εταιρειών, μεταξύ αυτών η εταιρεία ηλεκτρισμού «Energias de Portugal», οι πορτογαλικές αερογραμμές «TAP» κ.α.

Η πρώην πορτογαλική αποικία της Αγκόλας είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Λισαβόνας. Oι επενδύσεις της Αγκόλας στην Πορτογαλία - και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα - αυξήθηκαν από 1,6 εκατομμύρια ευρώ το 2002 σε 116.000.000 ευρώ το 2009. Υπολογίζεται μάλιστα πως αγκολέζικες εταιρείες έχουν περίπου το 4% μετοχοποιημένων πορτογαλικών εταιρειών - από τράπεζες ως τηλεπικοινωνιακές και εταιρείες ενέργειας.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Αγκόλα όπου εργαζόταν ο ιατρός πατέρας του, όταν η χώρα ήταν ακόμη αποικία της Πορτογαλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ