Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΚΕΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Κλιμάκωση στην υπηρεσία των μονοπωλίων

Στο «Ταμείο Αξιοποίησης» ύδρευση, λιμάνια, αεροδρόμια, οδικοί άξονες κ.ά.

Για την ολόπλευρη ικανοποίηση των μεγαλοδανειστών τους, για την αδηφαγία των μονοπωλίων που ακονίζουν μαχαίρια, το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο έρχεται να εφαρμόσει το εγκληματικό σχέδιο με τις ιδιωτικοποιήσεις - μαμούθ, την εκχώρηση του συνόλου της κρατικής περιουσίας, βασικών και συγκεντρωμένων κλάδων, νευραλγικών υποδομών, φιλέτων δημόσιας γης.

Τα πάντα μεταβιβάζονται, σταδιακά, στο φερόμενο νέο «ιδιοκτήτη» στην εταιρεία - τερατούργημα, το «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ», το οποίο αποτελεί το ουδέτερο έδαφος, τον εγγυητή των ιδιωτικοποιήσεων. Σύμφωνα με το αρχικό μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, κάθε πράξη μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων από το κράτος στο «Ταμείο», είναι «αμετάκλητη», δεν μπορεί να αντιστραφεί, καμία εταιρεία ή άλλο περιουσιακό στοιχείο δε μπορεί να γυρίσει πίσω στο δημόσιο ακόμη και στην περίπτωση που τους ξεμείνει στα αζήτητα. Επίσης, έχουν συμφωνήσει στην κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων με βάση το χρονοδιάγραμμα και με τους όρους που κάθε φορά υπάρχουν στην επιχειρηματική πιάτσα, δηλαδή ακόμη και «μπιτ παρά».

Μετά και τη δημοσίευση των αποφάσεων της διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων», στο «Ταμείο», «μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα» και τα παρακάτω:

Υδρευση: Το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ και το 27,3% της ΕΥΔΑΠ.

Λιμάνια: ΟΛΠ (23,1%), ΟΛΘ (23,3%). Επίσης, τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου στους Οργανισμούς Λιμένων: Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Καβάλας, Κέρκυρας, Πατρών, Ραφήνας, Ηρακλείου.

Οδικοί άξονες: Τα κάθε είδους δικαιώματα, «υφιστάμενα και μελλοντικά» που προβλέπονται από τις συμβάσεις παραχώρησης: Αττική Οδός, Εγνατία Οδός, Νέα Οδός, Ολυμπία Οδός, Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου, Κεντρική Οδός κ.ά.

Αεροδρόμια: Τα κάθε είδους δικαιώματα, όπως παραχώρησης, επέκτασης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης επί κινητών και ακινήτων που σχετίζονται με τη λειτουργία τους κ.ά.,για το σύνολο των αεροδρομίων της χώρας.

Κοίτασμα «Νότια Καβάλα»: Τα σημερινά και μελλοντικά περιουσιακά δικαιώματα του δημοσίου μαζί με τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου για χρονικό διάστημα μέχρι και 50 χρόνια μετά τη λήξη της υπάρχουσας σύμβασης.

Τα δικαιώματα ψήφου για το 90% του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΤΑ και για το 100% των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ).

Τα μετοχικά πακέτα που έχει το κράτος στις τράπεζες: Εθνική (1,2%), Πειραιώς (1,3%), Αλφα (0,6%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ