Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε, χθες, ο Ισραηλινός πρέσβης όπου του διατυπώθηκε επίσημη διαμαρτυρία για το ισραηλινό πλήγμα κοντά στην κατοικία του Γάλλου προξένου στη Λωρίδα της Γάζας, που τραυμάτισε τον ίδιο και μέλη της οικογένειάς του. Εκτός αυτού, η γαλλική διπλωματία επανέλαβε την καταδίκη της για τις, προ εβδομάδας, ανακοινώσεις ανέγερσης επιπλέον κατοικιών σε εποικισμούς της ανατολικής Ιερουσαλήμ, επιμένοντας ότι η πόλη «πρέπει να γίνει πρωτεύουσα δύο κυρίαρχων κρατών», θέση που η ισραηλινή ηγεσία απορρίπτει.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Αυτό που όλοι γνώριζαν, δηλαδή την ανάμειξη βρετανικών μυστικών υπηρεσιών εξαρχής στις ταραχές που εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις και μετά σε Εμφύλιο στη Λιβύη, επιβεβαίωσε, χθες, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ, δικαιολογώντας την ως «απαραίτητη για τη διαφύλαξη της ασφάλειας Δυτικών αξιωματούχων, αλλά και αντικαθεστωτικών» και παραδεχόμενος και απώλειες.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Διέψευσαν κατηγορηματικά οι ιρανικές αρχές τις πληροφορίες ότι πίσω από τη φονική έκρηξη, του Σαββάτου, σε βάση του παραστρατιωτικού σώματος των «Φρουρών της Επανάστασης» βρίσκεται η ισραηλινή «Μοσάντ», υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για ατύχημα κατά τη διάρκεια έρευνας για οπλικό σύστημα κατά του Ισραήλ. Στο μεταξύ, σήμερα αρχίζει στη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας η συζήτηση σχετικά με την έκθεσή της για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, η οποία έχει, ήδη, προκαλέσει ενδο-ιμπεριαλιστικές και περιφερειακές αντιθέσεις.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Η ειδική επιτροπή του Κοινοβουλίου της Κολομβίας αποφάσισε, με ψήφους 11 υπέρ, την απόσυρση του προτεινόμενου νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του νόμου 30 για την Ανώτατη Εκπαίδευση, μεταρρύθμιση που προκάλεσε τη μαζική αντίδραση των φοιτητών που από τις 12 Οκτώβρη έχουν ξεκινήσει καταλήψεις και κινητοποιήσεις διαρκείας.

TZAΚΑΡΤΑ.-- Το θάνατο οκτώ χρυσωρύχων στην περιοχή Πανιάι της ανατολικής επαρχίας της Ινδονησίας, Παπούα, από τα πυρά αστυνομικών ανήγγειλε χτες εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΧΑΓΗ.-- Ως τις 7 Δεκέμβρη θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση του Σερζ Μπράμερτζ, επικεφαλής γενικού εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχετικά με την πορεία συνεργασίας του δικαστηρίου με τη Σερβία. Στο μεταξύ, ο επικεφαλής των Σέρβων διαπραγματευτών για το Κοσσυφοπέδιο, Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς, δεν απέκλεισε επανέναρξη των συνομιλιών με την Πρίστινα στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Παρασκευή, δίχως όμως και να τις επιβεβαιώσει...

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Διαδηλώσεις οργανώνουν σήμερα τα μέλη του αποκαλούμενου κινήματος «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ» για τη συμπλήρωση των δύο μηνών από την έναρξη των κινητοποιήσεων και στον απόηχο της καταστολής σε όλη την αμερικανική επικράτεια. Χθες νέες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη, στο πάρκο Ζουκότι, μετά την απόρριψη από το δικαστήριο του αιτήματος να επιτραπεί εκ νέου η κατάληψή του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προς την Παλαιστίνη πλέει γαλλικό πλοίο (2011-07-06 00:00:00.0)
Πιέσεις για συμβιβασμό με τη Σερβία (2010-07-31 00:00:00.0)
Και νέα φονική κλιμάκωση (2004-10-14 00:00:00.0)
«Ασφυξία» επ' αόριστον στη Γάζα (2004-01-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-01-14 00:00:00.0)
Αθωωτική απόφαση για μαθητές (2001-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ