Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΟΣΜΟΥ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
Παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευόσμου - Κορδελιού για την κατάργηση του χαρατσιού, συμπαράσταση στους εργαζόμενους και ένταξη των υπαλλήλων στις ομάδες περιφρούρησης της Λαϊκής Επιτροπής

Δυναμικές κινητοποιήσεις στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Θεσσαλονίκης και Ευόσμου - Κορδελιού πραγματοποίησαν χθες οι Λαϊκές Επιτροπές και άλλοι φορείς, ζητώντας από τους Δήμους να απαιτήσουν κατάργηση του μέτρου για το χαράτσι στα ακίνητα, να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον εργαζόμενο λαό που αρνείται να πληρώσει τα φοροχαράτσια, επειδή δεν μπορεί και δε θέλει.

Κάλεσαν τους δημοτικούς συμβούλους να αποφασίσουν ότι οι δήμοι θα ενεργοποιήσουν και θα διαθέσουν τις υπηρεσίες του Δήμου (Ηλεκτρολογικό, Νομική Υπηρεσία, κ.ά.), προκειμένου να στηρίξουν όλους όσοι θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών με διακοπή ρεύματος, νομικές κυρώσεις κ.λπ. Ειδικότερα απαίτησαν οι ηλεκτρολογικές υπηρεσίες των δήμων να αναλάβουν να επανασυνδέουν το ρεύμα σε όσες εργατικές - λαϊκές οικογένειες η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ευόσμου - Κορδελιού, κάτω από την πίεση των εκατοντάδων δημοτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση συσπειρωμένοι στη Λαϊκή Επιτροπή, αποφάσισε ομόφωνα ότι απαιτεί την κατάργηση του μέτρου, συμπαρατάσσεται με τους δημότες στη συλλογική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού και οι υπάλληλοι του δήμου θα ενταχθούν στις ομάδες περιφρούρησης της Λαϊκής Επιτροπής και θα επανασυνδέουν το ρεύμα.

Είχε προηγηθεί συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ευόσμου, το οποίο επίσης υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα της Λαϊκής Επιτροπής.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Δήμο Θεσσαλονίκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο των Οικολόγων υιοθέτησαν και τελικά, ως πλειοψηφία, ενέκριναν το ψήφισμα του δημάρχου Γ. Μπουτάρη με το οποίο εκφράζεται γενικά η αντίθεση στο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, στην οριζόντια εφαρμογή του μέτρου και στον τρόπο εφαρμογής του. Μάλιστα, ο δήμαρχος σημείωσε πως δεν μπορεί ο δήμος να παροτρύνει τους πολίτες να μην πληρώσουν το τέλος, διότι δεν είναι δυνατό να υιοθετεί συμπεριφορές που εκφεύγουν της νομιμότητας.

Το αίτημα των Λαϊκών Επιτροπών, που μπήκε σε ψηφοφορία μέσω του ψηφίσματος που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», ψηφίστηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, κατήγγειλαν την πρακτική της διοίκησης και δήλωσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλούν σε οργανωμένη συλλογική δράση (2013-12-07 00:00:00.0)
Αμεση λαϊκή αντίδραση απέναντι στη βάρβαρη πολιτική (2013-12-06 00:00:00.0)
Πέτυχε επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια καρκινοπαθή (2012-01-14 00:00:00.0)
Πέτυχε επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια καρκινοπαθή (2012-01-14 00:00:00.0)
Αρνήθηκε ψήφισμα υπέρ των αγροτών (2011-06-22 00:00:00.0)
Πλούσια δράση για τα ζητήματα της Υγείας - Πρόνοιας (2011-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ