Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΓΑΛΕΩ
«Η οργάνωση είναι πλέον όρος επιβίωσης»

Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου την Κυριακή το απόγευμα για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής

Γέμισε εργατόκοσμο η αίθουσα της σύσκεψης
Γέμισε εργατόκοσμο η αίθουσα της σύσκεψης
«Η οργάνωση είναι πλέον όρος επιβίωσης για μας». «Δεν αρκεί να είμαστε γείτονες, πρέπει να είμαστε και συναγωνιστές για να μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτή τη λαίλαπα».

Αυτά ήταν μερικά από τα λόγια των εκατοντάδων εργαζομένων, άνεργων, νέων, κατοίκων του Αιγάλεω που κατέκλυσαν την Κυριακή το απόγευμα την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, ανταποκρινόμενοι στο πρώτο κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων και μαζικών φορέων της περιοχής για συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής. Η απήχηση του λαού του Αιγάλεω ήταν τόσο μεγάλη που η αίθουσα γέμισε όρθιους, ενώ πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε ακόμα και στο προαύλιο.

Οπως τονίστηκε εισηγητικά, στόχος της Λαϊκής Επιτροπής είναι μέσα από την οργάνωση για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την πολιτική. Αποφασίστηκε να συγκροτηθούν Λαϊκές Επιτροπές Περιφρούρησης, ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό, αλλά και συνολικά ένα μέτωπο πάλης και αλληλεγγύης για όλα όσα βασανίζουν τη λαϊκή οικογένεια. Είναι ενδεικτικό ότι ο κόσμος που έπαιρνε το λόγο μιλούσε για τις δυσκολίες του από την ανεργία, την απληρωσιά, την ακρίβεια, τη δυσκολία του να πάρει φάρμακα, να πάει στο γιατρό, να πάει το παιδί του στο σχολείο, να βάλει πετρέλαιο στο σπίτι του.

Στο τέλος, όλοι άφηναν τα τηλέφωνά τους για να είναι σε επαφή με τη Λαϊκή Επιτροπή, η οποία αποτελείται από συνδικαλιστές, εργαζόμενους, σπουδαστές, γυναίκες.

Το πρώτο αγωνιστικό πρόγραμμα της Επιτροπής αποφασίστηκε και χθες το πρωί έγινε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, ενώ το απόγευμα αντιπροσωπεία παραβρέθηκε στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ.

Σήμερα το απόγευμα αντιπροσωπεία της Επιτροπής θα επισκεφτεί τους απεργούς χαλυβουργούς και την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει κινητοποίηση έξω από κατάστημα «Γερμανός» ενάντια στην πληρωμή του πάσο από τους φοιτητές. Επιπλέον, η Λαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το ψήφισμα των απεργών χαλυβουργών και ψήφισμα ενάντια στη δράση παρακρατικών μηχανισμών στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας τον Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ