Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΡΑΜΑ
Παρέμβαση των γονιών στο δήμο για τα προβλήματα των σχολείων

Δυναμική συντονισμένη παρέμβαση έγινε χτες το πρωί στο Δήμο Περάματος από την Ενωση και τους Συλλόγους Γονέων σχολείων της πόλης, ενάντια στην υποχρηματοδότηση των σχολείων και συνολικά στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που υποβαθμίζει ραγδαία και εμπορευματοποιεί την Παιδεία. Φορέας αυτής της πολιτικής είναι και η δημοτική αρχή (ΝΔ), η οποία επί της ουσίας έχει προχωρήσει σε παύση πληρωμών και σε βάρος των σχολικών μονάδων. Τους γονείς ξεσήκωσε ανάμεσα στα άλλα και το γεγονός ότι τις δύο πιο κρύες μέρες της περασμένης βδομάδας ο δήμος εγκατέλειψε τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο και τα παιδιά έκαναν μάθημα κάτω από απαράδεκτες συνθήκες. Ενώ τα 500 λίτρα πετρελαίου που προμηθεύτηκαν στη συνέχεια - κάτω από την παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος - ήδη κοντεύουν να εξαντληθούν και ο χειμώνας είναι μπροστά.

Οι γονείς συναντήθηκαν με τους αντιδημάρχους Οικονομικών και Παιδείας του δήμου, από όπου άκουσαν από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών να υπόσχεται μόνο ότι μέρος της προμήθειας πετρελαίου σε σχολεία θα γίνει με τη ...χορηγία δύο εταιρειών πετρελαιοειδών που έχουν εγκαταστάσεις στο Πέραμα.

Από την πρόεδρο της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Περάματος Ειρ. Καλαϊτζή και άλλους γονείς καταγγέλθηκε ότι τα μισά σχολεία του Περάματος την προηγούμενη εβδομάδα ήταν χωρίς πετρέλαιο, έχουν ασυντήρητους καυστήρες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια των παιδιών. Επιπλέον, σε σχολεία δεν πληρούνται στοιχειώδεις όροι υγιεινής και καθαριότητας, με αποτέλεσμα να καραδοκούν ασθένειες. Επίσης, οι γονείς ξεκαθάρισαν ότι δεν θα επιτρέψουν την αλλαγή χρήσης, που προωθεί η δημοτική αρχή, σχολικών αιθουσών που έμειναν κενές, μετά από τις απαράδεκτες συγχωνεύσεις σχολείων που έγιναν.

Προειδοποίησαν με πιο δυναμική κινητοποίηση και κατέθεσαν το διεκδικητικό τους πλαίσιο για δημόσια δωρεάν Παιδεία χωρίς καμία επιχειρηματικότητα, με εκπαιδευτικούς με μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Απαίτησαν να έρθουν τώρα τα βιβλία στα σχολεία, έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων. Δωρεάν θέρμανση, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία με ευθύνη του κράτους. Παύση πληρωμών από τις σχολικές επιτροπές στις πρώην ΔΕΚΟ. Κανένα παιδί χωρίς φαγητό, χωρίς μόρφωση, χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ