Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζονται απελάσεις και ανθρωποκυνηγητό

Συνεχίζονται οι απελάσεις προσφύγων του ιμπεριαλισμού από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της χώρας μας. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε «επιστροφή» 40 υπηκόων Αφγανιστάν και 11 υπηκόων Μαρόκου στις πατρίδες τους.

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις απέλασης για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Εκδιώχτηκαν με εμπορική πτήση από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς Καμπούλ και Καζαμπλάνκα. Μέσω αυτής της διαδικασίας «εθελοντικού επαναπατρισμού», επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, με εμπορικές ή ειδικές πτήσεις charter, το 2009 473 αλλοδαποί, το 2010 824, το δεκάμηνο Γενάρη - Οκτώβρη 2011 964.

Την ίδια ώρα που τους διώχνουν, δεν τους αφήνουν να φύγουν για άλλη χώρα της ΕΕ όπως οι ίδιοι οι πρόσφυγες θέλουν, μα τους κρατούν εγκλωβισμένους εδώ, ελέω των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει έναντι των εταίρων τους τα κόμματα του ευρωμονόδρομου (Κανονισμός ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2). Ετσι το Σαββατοκύριακο, στα διόδια Ελευσίνας, αστυνομικοί εντόπισαν δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, τα ακινητοποίησαν και στον έλεγχο βρήκαν στοιβαγμένους 60 αλλοδαπούς υπήκοους Αφγανιστάν (εκ των οποίων 21 ανήλικοι), τους οποίους οι διακινητές τους μετέφεραν στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, από όπου με πλωτό μέσο θα προωθούσαν στην Ιταλία. Τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ