Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ - ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΛΑΚΑΣΙΟΥ
Ανοιξαν τις μπάρες των διοδίων

Αγωνιστική παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, το περασμένο Σάββατο στο νέο σταθμό διοδίων της Εγνατίας Οδού, στο Μαλακάσι

Τις μπάρες των διοδίων για την ελεύθερη διέλευση των οδηγών, στο νέο σταθμό, στην Εγνατία Οδό, στο Μαλακάσι, άνοιξαν το περασμένο Σάββατο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, από τους νομούς Τρικάλων, Ιωαννίνων και Γρεβενών. Εκεί έμειναν για δύο ώρες - από τις 2 μ.μ. έως τις 4 μ.μ. - φωνάζοντας συνθήματα κατά των χαρατσιών και μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι επικροτούσαν την αγωνιστική παρέμβασή τους.

Ο σταθμός διοδίων στο Μαλακάσι είναι ο δεύτερος που τέθηκε σε λειτουργία μέσα στην περασμένη βδομάδα στην Εγνατία Οδό. Μέχρι τέλους του χρόνου προβλέπεται να λειτουργήσουν και άλλοι δύο σταθμοί είσπραξης των χαρατσιών σε Θεσσαλονίκη και Θεσπρωτία. Συνολικά, κατά μήκος των 680 χιλιομέτρων της Εγνατίας έχουν χωροθετηθεί 13 σταθμοί.

Στην ανακοίνωση των αγωνιστικών συσπειρώσεων που μοιραζόταν στα πλαίσια της προχτεσινής κινητοποίησης υπογραμμίζεται:

«Η κυβέρνηση προχωρά στην επιβολή των διοδίων αυτών σε μια στιγμή που η λαϊκή οικογένεια δέχεται ολομέτωπη επίθεση (ανεργία, μείωση μισθών, φοροχαράτσια, ακρίβεια κ.ά.) και παρότι η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας, που στοίχισε 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ, πληρώθηκε αποκλειστικά από τον ελληνικό λαό».

Στη συνέχεια επισημαίνεται: «Η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουν τα λαϊκά στρώματα πρέπει να μετατραπεί σε αντίσταση, απειθαρχία, σε οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης!

Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ να δυναμώσουμε τη λαϊκή πάλη και αντεπίθεση: Για να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια. Για να παρθούν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα και τα χαράτσια, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό, στο πετρέλαιο. Για να αποτρέψουμε στην πράξη τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι. Για την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών και μεσαίων αγροτών από τα χρέη στις τράπεζες».

Και καταλήγει: «Σύνθημά μας "Ολοι για έναν και ένας για όλους". Για να εμποδίσουμε τα άγρια μέτρα που συνεχώς κλιμακώνονται. Για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική χρειάζεται οργανωμένος εργατικός, λαϊκός αγώνας και συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού, κατά των κομμάτων και της εξουσίας των μεγαλοβιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλέμπορων. Για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, για αποδέσμευση από την ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα διόδια στην Εγνατία (2011-12-09 00:00:00.0)
Σήκωσαν τις μπάρες σε 7 σταθμούς διοδίων (2011-03-25 00:00:00.0)
Στήνουν διαρκώς νέα διόδια και αυξάνουν τα παλιά (2010-09-19 00:00:00.0)
Νέο δυσβάσταχτο χαράτσι στα διόδια της Εγνατίας (2010-09-15 00:00:00.0)
Χαράτσι διοδίων από το καλοκαίρι (2009-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ