Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στην παλιά τέχνη της διαστρέβλωσης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τρίβει τα μάτια του κανείς όταν διαβάζει στην κυριακάτικη «Αυγή» ότι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε «άλλη μία παρέμβαση για την ανάγκη να παραμείνει σε αυτή τη φάση η χώρα μας στο ευρώ»!!! Και δεν φτάνει που σερβίρουν τα αποκυήματα της φαντασίας τους σαν ρεπορτάζ και ενημέρωση, τα υπερασπίζονται και με περαιτέρω αναλύσεις και καταγγέλλουν εκ των προτέρων τη διάψευσή τους! Ψέμα πάνω στο ψέμα δηλαδή. Γράφει ως συνέχεια των παραπάνω η «Αυγή»: «Για άλλη μια φορά η Αλ. Παπαρήγα με τις δηλώσεις της μετατοπίζεται από τη μέχρι τώρα γνώριμη "τσιμεντένια" γραμμή του Περισσού στα ευρωπαϊκά και μεταθέτει το θέμα της αποδέσμευσης στο μέλλον, όταν θα υπάρξει η λαϊκή εξουσία. Στο σημείο αυτό βρίσκεται βεβαίως και ο φόβος της ηγεσίας του ΚΚΕ, ότι μπορεί να υπάρξει έδαφος πολιτικής συνεργασίας με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς, οπότε μια νέα ανασκευή, όπως έγινε τον Ιούνιο από το γραφείο Τύπου και τον "Ριζοσπάστη" - των λεγομένων της γραμματέως του Περισσού δεν θα αποτελέσει έκπληξη»!!!

Δεν πρόκειται βεβαίως για άγνοια της θέσης του ΚΚΕ, την οποία εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα. Ούτε για αδυναμία του συντάκτη να την αντιληφθεί. Πρόκειται για συνειδητή προσπάθεια διαστρεβλωμένης προβολής των θέσεων του ΚΚΕ κατασκευάζοντας ψέμματα νομίζοντας πως θα φέρουν το ΚΚΕ και τις θέσεις του στα μέτρα του οπορτουνισμού, αναζητώντας και άλλοθι για την άκρατη ευρωλαγνεία τους, που τους καταχωρεί στη λαϊκή συνείδηση ως στυλοβάτες του συστήματος και ανάχωμα σε όποιον το αμφισβητεί και παλεύει για την ανατροπή του. Η θέση του ΚΚΕ είναι μία, καθαρή, ξάστερη και δεν επιδέχεται παρερμηνείας: Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Το ΚΚΕ επίσης δεν θα παίξει σε βάρος του λαού το παιχνίδι που παίζουν τα διάφορα βιλαέτια του οπορτουνισμού, άλλα υπερασπιζόμενα την παραμονή στο ευρώ, άλλα την έξοδο απ' αυτό αλλά παραμονή στην ΕΕ, όλα μαζί τον εντός των τειχών του καπιταλισμού εγκλωβισμό του λαού. Καθαρά λέει στο λαό ότι είναι ψευδεπίγραφο το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», αφού σημασία δεν έχει το νόμισμα αλλά ποια τάξη έχει στα χέρια της την εξουσία. Είτε με το ένα είτε με το άλλο, αν η εξουσία παραμείνει στην άρχουσα τάξη, μόνο δεινά περιμένουν το λαό.

Αυτά προφανώς και δεν αρέσουν στην «Αυγή», δεν τη βολεύουν για να υπερασπιστεί την ευρωένωση των μονοπωλίων. Και τα διαστρεβλώνει. Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Αλλά ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ