Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αξιοποιούμε τη θετική πείρα από τις προηγούμενες Εξορμήσεις

Σε θέση μάχης η Οργάνωση για την υπερκάλυψη των πλάνων της

Το Γενάρη του 2010, η ΚΟ Πελοποννήσου - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου του ΚΚΕ εγκαινίασε τα ιδιόκτητα γραφεία της στην Πάτρα. Ηταν το αποτέλεσμα μιας πετυχημένης οικονομικής μάχης, που επιβεβαίωσε τους δεσμούς του ΚΚΕ με το λαϊκό κόσμο της περιοχής και έδωσε πλούσια πείρα για τις επόμενες μάχες
Το Γενάρη του 2010, η ΚΟ Πελοποννήσου - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου του ΚΚΕ εγκαινίασε τα ιδιόκτητα γραφεία της στην Πάτρα. Ηταν το αποτέλεσμα μιας πετυχημένης οικονομικής μάχης, που επιβεβαίωσε τους δεσμούς του ΚΚΕ με το λαϊκό κόσμο της περιοχής και έδωσε πλούσια πείρα για τις επόμενες μάχες
Για την προετοιμασία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ την περίοδο Δεκέμβρη 2011 - Γενάρη 2012 από την ΚΟ Πελοποννήσου - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου του ΚΚΕ, ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τον Δημήτρη Οικονομάκο, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Οργάνωσης.

***

-- Τα τελευταία χρόνια, η ΚΟ Πελοποννήσου - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου του ΚΚΕ, σε κάθε Οικονομική Εξόρμηση, καταφέρνει και υπερκαλύπτει τους στόχους που βάζει. Πώς αξιοποιείται αυτή η πείρα για την προετοιμασία της νέας Εξόρμησης;

-- Η ΚΟ Πελοποννήσου έχει θετική πείρα από τις εξορμήσεις των τελευταίων χρόνων. Δύο χρονιές ήταν πρώτη στην υπερκάλυψη του πλάνου και κατάφερε να εγκαινιάσει και τα ιδιόκτητα γραφεία της στην έδρα της περιοχής στην Πάτρα. Στην προηγούμενη Οικονομική Εξόρμηση υπερκαλύψαμε το πλάνο μας. Πατάμε πάνω σε αυτή την θετική εμπειρία απ' την οποία η οργάνωση βγήκε πιο δυνατή. Κύριο στοιχείο για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης είναι το άνοιγμα στο λαό, η όσο πιο πλατιά και ουσιαστική επαφή με τις λαϊκές μάζες. Η δουλειά που έγινε το προηγούμενο διάστημα με την επιτυχία των απεργιών ιδιαίτερα στις 19-20 Οκτώβρη, με το «Ριζοσπάστη», τις εκδηλώσεις του Κόμματος, τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ αλλά και τη συνολικότερη δραστηριότητα του Κόμματος, μας έφερε σε επαφή με χιλιάδες κόσμο που είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για τις θέσεις του Κόμματος.


Μέσα σε αυτή την κουβέντα, βασικό στοιχείο πρέπει να είναι και η οικονομική ενίσχυση του Κόμματος. Να γίνει κατανοητό στο λαό γιατί το ΚΚΕ δεν θα δώσει ποτέ τα κομματικά μέλη, τους οπαδούς αλλά και τους ενισχυτές του που ψηφίζουν άλλα κόμματα στο αστικό κράτος και τις υπηρεσίες του και ότι δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο λειτουργίας, αλλά κύρια με τους στόχους που έχουν τα άλλα κόμματα. Δεν θα γίνει ούτε κρατικοδίαιτο, ούτε ελεγχόμενο από το μεγάλο κεφάλαιο.

-- Η κρίση έχει επηρεάσει το λαϊκό κόσμο που από το υστέρημά του προσφέρει στο ΚΚΕ. Με αυτό το δεδομένο, τι μέτρα παίρνει η Οργάνωση για να υπερκαλύψει τα πλάνα της;

-- Βεβαίως η καπιταλιστική κρίση έχει επηρεάσει όπως είναι φυσιολογικό τα κομματικά μέλη, τους οπαδούς αλλά και όσους ενίσχυαν το ΚΚΕ. Ιδιαίτερα αν σκεφτούμε πως η πλειοψηφία αυτού του κόσμου είναι απλός λαϊκός κόσμος που δέχτηκε απανωτά σκληρά χτυπήματα από τα μέτρα που ήρθαν. Για να μπορέσουμε όμως να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις που μπαίνουν από την ίδια τη ζωή για τη δουλειά του Κόμματος, θα πρέπει να υπερβούμε τις παλιές μας συνήθειες.

Το καινούριο στοιχείο είναι να ανοιχτούμε σε περισσότερο κόσμο, να ζητήσουμε ενίσχυση από ανθρώπους που μέχρι τώρα δεν απευθυνόμαστε και να διευρυνθεί ο κύκλος επιρροής ουσιαστικά του Κόμματος. Το κύρος, η επιρροή, η αποδοχή του Κόμματος έχουν μεγαλώσει σημαντικά. Μιλάμε τώρα με άλλους όρους από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης έχουν αυξηθεί το κύρος, ο σεβασμός και τα «βλέμματα» προς το ΚΚΕ από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων που μπορούμε να τους απευθυνθούμε, να μας ενισχύσουν οικονομικά ίσως και για πρώτη φορά στη ζωή τους.

-- Ποιες πρόσθετες πρωτοβουλίες θα πάρετε ώστε να ενισχυθεί η δουλειά της Οικονομικής Εξόρμησης;

-- Αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η διαδικασία των ΚΟΒ που βάζουν πλάνα και στόχους για την Οικονομική Εξόρμηση. Κύριο στοιχείο είναι οι αυξημένες εισφορές και αυτή τη δύσκολη περίοδο πέρα από τις μηνιάτικες συνδρομές. Μαζί με αυτή τη σημαντική πολιτική δουλειά, θα προχωρήσουμε ακόμα πιο ανοιχτά τις μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, μαγαζιά, καφετέριες, τόπους μόρφωσης με τα φυλλάδια και τα κουπόνια του Κόμματος. Κάθε Νομαρχιακή Επιτροπή θα σχεδιάσει και δικές της εκδηλώσεις (συνεστιάσεις κ.ά.) που θα βοηθήσουν αποφασιστικά στην Οικονομική Εξόρμηση. Τέλος η Επιτροπή Περιοχής προχωράει ενισχυτικά και σε λαχειοφόρο αγορά λαμβάνοντας υπόψη της την προηγούμενη θετική εμπειρία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο 86,06% η κάλυψη του πλάνου πανελλαδικά (2016-12-21 00:00:00.0)
Σημαντική παρακαταθήκη για την εκλογική μάχη (2004-01-17 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία (2001-12-19 00:00:00.0)
Στην τελική μάχη της κάλυψης (2000-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ