Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Eκθεση - προσφορά στα 30 χρόνια της ΕΕΔΔΑ

Ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες (27 Νοέμβρη) η μεγάλη έκθεση εικαστικών τεχνών, που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66, Θησείο), με στόχο την οικονομική ενίσχυση της ΕΕΔΔΑ και τη συμβολή στην υλοποίηση των σκοπών της. Στην έκθεση - προσφορά για τα 30 χρόνια της ΕΕΔΔΑ, που εγκαινιάστηκε στις 10/11, συμμετέχουν 162 καλλιτέχνες με 162 έργα.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης απευθύνθηκε μέσω του ΕΕΤΕ προς τους εικαστικούς καλλιτέχνες. 162 καλλιτέχνες προσφέρουν 162 έργα, για τα 30 χρόνια της προσφοράς της στους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες. Το ΔΣ του ΕΕΤΕ, που αγωνίζεται πάντα για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, που αναπτύσσει πολιτιστικές πρωτοβουλίες για τους ίδιους αντιιμπεριαλιστικούς σκοπούς μέσα και από την ενίσχυση και ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, έκανε ανοιχτή πρόσκληση στα μέλη του ΕΕΤΕ. Κάθε καλλιτέχνης πρότεινε έως 3 έργα και τελικά κάθε ένας συμμετέχει με ένα έργο, μετά από επιλογή της Επιτροπής Κρίσεων του ΕΕΤΕ.

Η ΕΕΔΔΑ από το 1981 είναι κοινωνός των διεθνών προβλημάτων, των οραμάτων και του λαϊκού πολιτισμού που αναπτύσσουν οι αγωνιζόμενοι λαοί. Στέκεται στο πλευρό των μεταναστών που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον, αποδιωγμένοι από τις πατρίδες τους, κατατρεγμένοι από επεκτατικές πολιτικές και ληστρικούς πολέμους. Υπερασπίζεται τον παλαιστινιακό λαό στον αγώνα του ενάντια στην πανίσχυρη ισραηλινή μηχανή που, με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του στερεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, μαζί και το αυτονόητο δικαίωμα να έχει δική του πατρίδα. Εναντιώθηκε στο απάνθρωπο «απαρτχάιντ» που είχε μετατρέψει το λαό της Νότιας Αφρικής υπόδουλο μέσα στην ίδια του πατρίδα. Στηρίζει τους αγώνες των λαών της Λατινικής Αμερικής, όπου οι ΗΠΑ επέβαλαν διδακτορικές κυβερνήσεις και προσπαθούν με κάθε μέσο να ανατρέψουν ελεύθερα εκλεγμένες κυβερνήσεις και στον αγώνα των λαών της Αφρικής ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις...

Η έκθεση έχει ελεύθερο θέμα και τα έργα θα διατίθενται και θα είναι προσιτά για τη στήριξη των σκοπών της ΕΕΔΔΑ. Διάρκεια έκθεσης: 10-27 Νοέμβρη. Ωρες λειτουργίας 10.00-14.00 και 17.00-21.00, εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ