Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο

Σε ανακοίνωσή της για την εισβολή στις 17/11 των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» τονίζει:

«Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στα πλαίσια των γνωστών στημένων επεισοδίων μεταξύ αστυνομικών και παρακρατικών - προβοκατόρων.

Η επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο και η ρίψη χημικών σηματοδοτεί την επιδίωξη της πλουτοκρατίας, του αστικού κράτους και της συγκυβέρνησης του "μαύρου μετώπου" ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. να επιβάλουν στην πράξη το νέο αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ που μαζί είχαν ψηφίσει στη Βουλή και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο, να δείξουν ότι είναι αποφασισμένοι να εντείνουν την καταστολή για να επιβάλουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Η δυνατότητα της Αστυνομίας να εισβάλλει ανεμπόδιστα στις σχολές, η ανοιχτή κρατική παρέμβαση στις δομές και τα συλλογικά όργανα του φοιτητικού κινήματος εξυπηρετούν το στόχο της πλουτοκρατίας και των πολιτικών υπηρετών της για πανεπιστήμια πλήρως παραδομένα στα μονοπώλια και την ιδεολογία τους, αποστειρωμένα από κάθε οργανωμένη δύναμη που τα αμφισβητεί, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης.

Ο λαός έχει τη δύναμη, όπως διδάσκει και η πρόσφατη ιστορία, να ανατρέψει όλα τα αντιλαϊκά σχέδια, να αχρηστεύσει στην πράξη τους αντιδραστικούς νόμους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ